10 трика да пием повече вода

Начало/Здравословно хранене/10 трика да пием повече вода

Напоследък все повече забелязвам, че много жени не успяват да пият достатъчно вода. Да, правим режими, знаем, че трябва да пием повече вода по време на режимите (поне 2-2.5л), но по една или друга причина не се случва и не става навик. А както писах в една моя скорошна статия, водата е много важна за разграждането на мазнините, изхвърлянето на токсичните вещества от организма, за перисталтиката на червата и за какво ли още не, пряко свързано с отслабване, намаляване на целулит, поддържане на добрата форма, хубава кожа и други.

cveta_water

Та, реших да ви подготвя един списък с изпитани от мен трикове как да се излъжете да пиете повече вода. Да се “излъжете” – защото това е необходимо само в началото, след това става навик. Ето ги:
bottle

1.Купете си интересна, цветна, привлекателна бутилка за многократна употреба.

С лепенки или маркер я разграфете по часове – така по всяко време ще знаете дали сте си изпили „нормата“ до момента.

2. Нагласете си алармата да ви напомня да пиете вода.

3. Добавете лимон или друг плод към водата

Така, без да добавяте излишни калории, ще имате вкусна и ароматна вода. Хубави варианти са резенчета лимон или лайм, портокал, парчета пъпеш, а за аромат сложете листа от мента. Вариантът вода с лимон е особено удачен (прочетете статията ми как водата с лимон подпомага детокса).

4. Дръжте бутилката с вода на една ръка разстояние

Ако сме в движение или пък сме погълнати от работа зад бюрото, няма и да ни дойде на ум да пием вода. Затова, ако сте на бюро, сложете си бутилката с вода точно пред вас. Ако пък сте на път, мушнете я в чантата. Ако карате кола всеки ден – мушнете една бутилка във вратата си. След като се приберете вкъщи, дръжте водата си до телевизора, до масата за гладене и т.н

water–final

5. Поръчвайте си само вода в заведенията

Този трик не само ще ви помогне да изпиете дневната си доза, ами ще ви и спести излишни калории. Може да ви спести дори и пари 🙂

6. Пийте от сламка

Когато използвате сламка, неусетно изпивате повече вода от обикновено. Вече се продават бутилки с вградени сламки, така че – пробвайте!

7. Не яжте преди да сте си изпили количеството вода.

Ако например сте разпределили дневното си количество вода в 3 бутилки от по литър, не закусвайте и не пийте кафе преди да сте изпили първата бутилка. След закуска/кафе започнете втората бутилка и не обядвайте, преди да сте я изпили. Същото се отнася и за третата – трябва да е свършена преди вечеря. А водата след вечеря е бонус 🙂

8. Пийте вода при всяка възможност

Например, не пропускайте да пиете всеки път когато минавате покрай чешмичка на улицата или покрай машината за вода в офиса.

9. Пийте вода веднага след ходене в тоалетната

(което, предвид че ще пиете повечко вода, ще се случва често 🙂

10. Записвайте си изпитото количество вода

Дали ще е на лист или в някакво мобилно приложение (например приложението Waterlogged за Android/iPhone), важното е да го виждате постоянно. Ако си изпиете водата за деня – заслужавате награда, направете си я!

Тези трикове, както вече казах, обикновено са необходими само в началото, в първите 7-8 дни. След това и без трикове ще си изпивате повече вода и ще сте си създали един изключително полезен и необходим навик!

Относно това каква вода да пиете – аз препоръчвам филтрирана вода. Като, ако решите да си носите филтрирана вода извън вкъщи, слагайте я в стъклени бутилки.

Имате ли въпроси по отношение на пиенето на вода или друга моя статия за здравословно хранене и тренировкиПишете ми!

Ако не успявате да постигнете целите си въпреки, че тренирате и се храните здравословно, вероятно имате специфики на организма си, които трябва да се адресират с конкретен комплекс от упражнения и комбинация от храна. Свържете се с мен и ще обсъдим варианти.

юни 23, 2015|3 коментара

3 коментара

 1. Стефка 2 юли 2015: 20:20

  Аз пия по 4 литра 🙂 Много ли е ?

  • fitpersona 2 юли 2015: 20:44

   Не мисля,че е много,особено сега лятото,когато губим повече течности поради високите температури.Ако и тренираш мисля,че е напълно нормално количество за деня.

   • Стефка 2 юли 2015: 20:55

    Да тренирам, винаги рано сутрин, само в залата изпивам 1,5L. Благодаря за отговора 🙂

Comments are closed.