Конкурсът на ФитПерсона: Представям ви Краси!

Начало/Конкурси/Конкурсът на ФитПерсона: Представям ви Краси!

И така, след като избрах трите финалистки в конкурса (ако сте пропуснали, след като първоначално избрах две момичета – Краси и Тони, в последния момент не устоях да добавя и Мария, на която предстои сватба), тази седмица започвам опознавателните срещи с момичетата.

Обсъждаме много подробности около техния начин на живот, режими, които досега са спазвали (знаете, че повечето диети, и най-вече моно диетите разстройват метаболизма), храни, които предпочитат, проблеми в храненето и тренировките, с които са се сблъсквали и какво ли още не. За да им изготвя индивидуален тренировъчен и хранителен режим имам нужда да се запозная много обстойно с текущото състояние, както и с ‘историята’ на тяхното хранене и спортна активност.

Ще представям всяко едно от момичетата с ключовите моменти от нашите разговори, тъй като в тях много от вас ще намерят отговори на свои въпроси.

И така – коя е Краси, първата финалистка в конкурса на ФитПерсона?

krasi_featured

Кратко инфо

Краси живее в София, занимава се с връзки с обществеността. През целия си живот е поддържала завидното тегло от 50-55 кг. През последните три години обаче, поради заседнал начин на живот – работа на бюро, придвижване само с кола, често хапване на сладко достига до 75 кг. Краси е едно от най-решителните момичета, които съм срещала, от 3 месеца работи много усилено по връщане на старата форма (успяла е да свали до 66 кг), засега постига резултати, но има нужда от помощ именно на финалната права.

Хранене

krasi)inside

Снимка в ‘стартова форма’

Яде малко месо, основно пилешко, защото се притеснява от произхода му. Включва в менюто си много плодове и зеленчуци, но само сезонни и само от бабите на пазара. Хапва по малко варива. Не употребява сол, добавя минимално зехтин на салатите, пие поне по 2 литра вода на ден (вижте защо от липса на вода може да се пълнее). Пие корен от глухарче за отводняване.

Два дни в седмицата (уикенда) си позволява да хапва всичко, което и се е прияждало през останалите дни. Основен проблем за нея е хапването на сладко – намалила го е, но все още не може да се откаже от него, особено я изкушава шоколадът (както се чете и от надписа на тениската и 🙂

Тренировки

krasi_inside2

Краси показа какъв комплекс от упражнения е изпълнявала досега

От 3 месеца Краси тренира почти всеки ден във фитнес зала, като тренировката от около час включва комплекс от упражнения, които са и били препоръчани преди време. Пие почти 1.5 л вода по време на тренировка (не-пиенето на вода по време на тренировка е една от най-често срещаните грешки при трениране, тя не я допуска).

Какво променяме в хранителния режим на Краси

Краси получава индивидуален хранителен режим, в който се включват повече протеини и има варианти за хранене за закуска, обяд и вечеря, които тя може да комбинира според желанието си. Храненето е на 3 часа, за да не се допуска спад на кръвната захар и желание за междинно похапване на сладко. Дните за ‘хапване на всичко’ се свеждат само до един в седмицата.

Правим и първи стъпки към спиране на зависимостта от сладко като опитваме да го заместим с вкусни, но полезни варианти: например кисело мляко с мед, настъргана ябълка и канела, малко натурален шоколад с между 75 и 85% какао. Спираме любими храни като магданозени кюфтенца (пържено) и заменяме със салата табуле или салата магданоз и домат.

Какво променяме в тренировъчния режим

Променям изцяло комплексът от упражнения, които ще изпълнява Краси, като тренировките ще са поне в 4 дни от седмицата. Един от тези дни ще има само кардио упражнения. Запазваме продължителността на тренировката от около час. Важно е различните упражнения да се изпълняват правилно, така че с Краси ще се виждаме за някои от нейните тренировки. Някои от много хубавите упражнения в програмата на Краси ще ги споделям в следващи видеа в Youtube канала на ФитПерсона.

В следващи статии ще споделям и отговарям на конкретни въпроси и проблеми, с които Краси се сблъсква по време на изпълнението на програмата си. Ще следим резултатите и всяка седмица. Да и пожелаем успех! 🙂

Очаквайте скоро представяне и на следващата финалистка в конкурса – Тони!

Ако желаете, можете да започнете тренировки и хранителен режим заедно с финалистките в конкурса! В секцията Здравословно хранене и Тренировки имам много съвети за хранене и варианти за тренировки, които ще ви помогнат да поставите началото на едно още по-хубаво лято – лято в чудесна форма! А може би ще успеете да надминете резултатите на финалистките, които ще обявим в началото на септември? Предизвикайте се! 🙂

 

 

 

юли 2, 2015|Коментарите са изключени за Конкурсът на ФитПерсона: Представям ви Краси!