Конкурсът на ФитПерсона: Запознайте се с Тони!

Начало/Конкурси/Конкурсът на ФитПерсона: Запознайте се с Тони!

И така, вчера ви запознах с първата финалистка в конкурса – Краси. Вчера се срещнах и с втората финалистка – Тони! Харесва ми, че двете момичета са доста различни, макар и с обща цел – така ще можем да разгледаме възможно най-широк кръг въпроси и проблеми, с които се сблъскват. Сигурна съм, че много от вас ще разпознаят себе си в тяхното ежедневние и проблеми с поддържането на добра форма.

И така – коя е Тони, втората финалистка в конкурса на ФитПерсона?

toni_post_inside

Кратко инфо

Тони живее в София и е много работещо момиче – съчетава работа на две работни места, често е подложена на стрес. Поддържала е 53-55 кг., но стресът, смяната на обстановката (преместване да живее в София) и напрегнатия работен ден постепенно започват да се отразяват в натрупване на килограми – първо малко, но с течение на времето все повече, като на моменти е достигала до 98 кг. Поради липса на време в повечето случаи прибягва до не здравословни храни, не се храни редовно.

Много пъти е пробвала да си върне старата форма, минавала е диети, курсове, но връща свалените килограми. За Тони участието в конкурса е много добра възможност да направи следващ опит за постигане на страхотна форма, но този път с доста по-силна мотивация – заради възможността да получи индивидуална хранителна и тренировъчна програма, да получава насоки, да се проследява и контролира прогреса и, пък и заради публичността на конкурса.

Хранене

toni4

Виждаме се с Тони в промеждутъка между двете и работи

Както при много работещи момичета, Тони се опитва да хапва здравословно, но често липсата на време я кара да прибягва до сандвичи, кетъринг (в който не знаем как и с какво е приготвена храната ни), кроасани, вафли и подобни храни-‘боклук’. Като цяло яде месо, но рядко прибягва до друго освен пилешко, старае се да си прави салати.

Пие много вода, често дори по 4-5 литра на ден, което е супер (вижте статията ми защо не-пиенето на вода може да доведе до напълняване). Няма храна, на която не може да устои, спирането на сладкото за нея не е проблем. Не обича гъби, маслини, извара.

Тренировки

Тони сподели, че никога не е била спортна натура, но се опитва, дори и в супер заетия си работен ден, да тича в двора на съседното училище.

Смята обаче, че неправилното дишане прави тичането неефективно, защото се задъхва след 20тина минути на игрището, а и я заболяват краката.

Тренирала е известно време бокс.

Какво променяме в хранителния режим на Тони

toni3Ключов фактор за успеха на индивидуалния хранителен режим на Тони, който изготвям, ще бъде предварителното приготвяне на здравословна храна.

През уикенда, когато Тони не работи, ще пазарува и си приготвя здравословна храна за всеки ден от предстоящата седмица. Така няма да се стига до хапване набързо на храни-боклуци или храни, в чийто произход не сме сигурни.

Наблягаме на протеините в храната и на храна, която е лесна и бърза за приготвяне. От месото включваме телешко, освен пилешко.

Какво променяме в тренировъчния режим на Тони

Поради липсата на време, тренировките във фитнес са доста голямо предизвикателство за Тони. Затова през седмицата ще наблягаме на комплекс от тренировки у дома, сутрин, а през уикенда във фитнеса. В следващата седмица Тони е в отпуск от едната си работа, така че ще може да действа във фитнеса през това време. Един от дните тренировката ще се състои само в кардио – тичане навън или по възможност във фитнес, комплексът от упражнения ще включва и много коремни преси които, съчетани с правилен хранителен режим, се отразяват добре на обиколката на талията.

При Тони очаквам също да изникнат много любопитни теми и въпроси за обсъждане, ще ги помествам в секцията Конкурсът на ФитПерсона на сайта така че – следете постовете в нея.

navitem

Да пожелаем успех и на Тони, която е супер ентусиазирана да започне със своята програма в събота!

И последната ми среща е с Мария, на която, може би разбрахте, есента и предстои сватба! Очаквайте и нейното представяне другата седмица!

 

 

 

 

юли 3, 2015|Коментарите са изключени за Конкурсът на ФитПерсона: Запознайте се с Тони!