Конкурсът на ФитПерсона: Коя е Мария?

Начало/Конкурси/Конкурсът на ФитПерсона: Коя е Мария?

Изминалата седмица беше много вълнуваща! След като избрах двете финалистки в конкурса – Краси и Тони, реших да включа и Мария, която се готви за сватба през есента. Срещнах се с Краси (вижте повече за нея), след това с Тони (ето нейното представяне), а вчера Мария дойде от Благоевград да се запознаем обстойно, да разкаже за хранителния си режим и тренировки към момента.

Много ми харесва, че трите момичета са абсолютно различни и като начин на хранене, и като тренировъчни навици – така можем да получим доста интересни въпроси и теми, които да обсъдим.

И така – да представя накратко третата участничка в конкурса – бъдещата (страхотна, сигурна съм) булка Мария:

maria

Кратко инфо

Мария е от Сандански, но е учила и се е установила в Благоевград. Нормално е била около 51 кг докъм 21 г, когато лятна бригада, а след това лечение с лекарства довеждат до натрупване на 15 тина килограма отгоре. Качването на килограми е станало неусетно, без да променя режима си на хранене или на физическа активност (Мария не се определя като спортен тип, никога не е спортувала нищо). Оттогава задържа тези килограми, а сега, предвид приближаващата и сватба през есента, търси начин да отслабне.

Хранене

verticalМария на пръв поглед не изглежда да има някакви сериозни ‘прегрешения’ в храненето – избягва храна тип ‘боклук’, готви си, не е особен фен на сладкото. Закусва често кисело мляко (което си подквасва сама) или мюсли (но се случва да си вземе и баничка), на обяд хапва винаги готвена храна (домашно приготвена или от заведение).

Основен проблем при нея може би е вечерята, която често е доста късно, навън с приятели и включва и пържени храни и понякога алкохол (панирани пилешки хапки с корнфлейкс са и любимите :).

Не яде хляб от години, много обича всякакво месо и риба. Храната и е обикновено с домашен произход, което е чудесно. Пие около 2 л вода на ден (вижте статиите ми защо не-пиенето на вода може да доведе до напълняване и трикове как да пием повече вода)

Тренировки

Мария не спортува и никога не е спортувала. Ходи пеша все пак, почти час до и от работа, но, както знаем, ако ходенето не е в достатъчно добро темпо, то малко се отразява на отслабването.

Какво променяме в храненето

vertical2Мария ще има изцяло променен хранителен режим, като ще използвам това, че харесва месо. Ще си приготвя храната за седмицата предварително, като ще се възползваме максимално от домашно произведените продукти.

Променяме часът на вечерята да е не по-късно от 19ч, като, ако излиза с приятели вечер, ще набляга на салатата (спазането на хранителен режим при излизане не е никак лесно, предвид, че всички останали поръчват половината меню, и то най-нездравословната част от него).

Алкохолът ограничаваме до чаша бяло вино на ден, спираме бирата, тъй като тя най-трудно се разгражда от черния дроб.

Както и при Краси и Тони, позволен е един ден в седмицата за умерени прегрешения – аз го наричам ‘мръсен ден’. Само тогава ще хапва и любимият сладолед, който сега си позволява често следобяд.

Какво променяме в тренировките

Реално тренировките тепърва ги въвеждаме в ежедневието на Мария и ще се случват след работа. Тъй като е важно тя да изпълнява прецизно зададените упражнения в тренировъчния режим, който ще изготвя за нея, ще ни съдейства инструкторът от фитнеса в Благоевград, който тя посещава. Тренировките ще са 4 пъти в седмицата, една ще е изцяло кардио. Мария също получава Л-картитин от ФитПерсона, който ще помогне да се изведат мазнините от тялото при тренировки.

През лятната отпуска ще подготвя сет от тренировки, които Мария може да изпълнява в хотелската стая. Мислех си да включа и бягане по плажа, но не е особено безопасно за хора, които не тичат редовно (стават контузии), та ще с ограничим до хотелската стая.

Радвам се, че Мария е много амбицирана да смъкне излишните килограми! Вече действам и по нейния индивидуален режим, така че до два дни го започваме.

Вече имам и първите въпроси от момичетата, на които ще отговарям със статии или видеа тук на сайта, в секцията Конкурсът на ФитПерсона.

navitem

 

Ще следим прогресът и на трите финалистки, а ако имате нужда от стимул да влезете и вие във форма – започнете заедно с тях! На сайта в секциите Здравословно хранене и Тренировки има различни варианти на хранене и тренировки за различни цели. Ако желаете да работите по индивидуален хранителен и тренировъчен режим, свържете се с мен.

Хубава седмичка от мен и до скоро!

юли 6, 2015|Коментарите са изключени за Конкурсът на ФитПерсона: Коя е Мария?