Какво се случва с финалистките в състезанието: Седмица 1

Начало/Конкурси/Какво се случва с финалистките в състезанието: Седмица 1

Измина първата седмица от тренировките и хранителния режим на трите финалистки в състезанието на ФитПерсонаТони, Краси, Мария. Миналата седмица, след срещите си с тях, преминах към изготвянето на хранителните и тренировъчните им режими.

Както обещах, тук в блога ще споделям различните въпроси и проблеми, които срещат, както и първите резултати, които вече са налице!

Краси

Състезанието на ФитПерсона - отслабване с индивидуален режим на хранене и тренировки

Краси тренира и на поляната пред фитнеса

С Краси се срещнах първа, затова и тя започна с хранителния и тренировъчен режим първа. Тренира 4 пъти в седмицата, във фитнес (фитнесът е близо до езеро, така че тренира частично и навън).

Постигнати резултати: Минус 1кг 600 гр за една седмица, от стартово 66 кг 400 на 64 кг 800 само след седмица – много добър резултат!

Какво споделя Краси: Много ми помогна това, че към всяко упражнение има видео, което ми показва как най-правилно да го изпълня.

Състезанието на ФитПерсона - отслабване с индивидуален режим на хранене и тренировкиТрудно в програмата ми бе, че сменихме началото на кръговата тренировка (аз винаги започвам от краката, а сега по новият тренировъчен план започвам от горна част на тялото) и все пак спазвам стриктно препоръките на Цвета, която е много внимателна и отзивчива и винаги е готова търпеливо да изслуша множеството ми въпроси относно тренировките и да отговори обстойно на всеки един от тях – сърдечни благодарности за което!

Влюбих се в рецептите на Цвета за:
Мъфини с извара и кайсии (много вкусно, не очаквах) и сутрешната закуска с Кисело мляко, плод и ленено семе, поръсени с канела (всяка сутрин си го приготвям, само сменям плода – мммм, вкусотиика!

Проблем при хранителния режим: Консумацията на месо, тъй като Краси е почти вегетарианка. Заменено в последствие с друга белтъчна храна.

Въпрос: Преди или след тренировка да хапвам храна, колко и какво точно е подходящо? Очаквайте видео отговор на този въпрос на блога, съвсем скоро.

Тони

Състезанието на ФитПерсона - отслабване с индивидуален режим на хранене и тренировки

Тони намира време за тренировки, въпреки супер заетия си ден

Тони е нашето работещо момиче 🙂 Направо й се възхищавам как намира време и енергия да тренира и спазва режим, докато съчетава работа на две места. Сигурна съм обаче, че резултатите ще продължават да я мотивират.

При Тони взехме мерки и започнахме интензивна работа миналата седмица, така че резултатите ще проследим след още една седмица.

IMG_0920Проблеми: силна мускулна треска на ръцете, дори и при упражнения с малки тежести. Все пак тези упражнения са изключително важни, така че продължаваме с тях. Коремните преси за долната част също са й трудни, но полека лека започва да успява да ги прави.

Въпроси: Тъй като вечерята по план трябва да е до 19ч вечерта, а Тони прави тренировка тази седмица от 19 до 20 ч, въпросът й беше кога точно да вечеря – преди или след тренировката. Разбрахме се, че изместваме вечерята малко по-късно, след тренировка, но е само салата с бяло месо.

Браво на Тони, с нетърпение очаквам да видим резултатите й след тази седмица!

Мария

Състезанието на ФитПерсона - отслабване с индивидуален режим на хранене и тренировки

Мария тренира вече 4 пъти тази седмица, след като нито веднъж в живота си не е посещавала фитнес

Тъй като Мария е от Благоевград, за изпълнението на тренировките ни помага треньорът в нейния фитнес, който е получил всички записани от мен видеа на тренировките и контролира правилното изпълнение на упражненията. Въпреки, че досега не е посещавала фитнес никога, за тази седмица Мария има вече 4 тренировки – чудесен старт!

мариаПроблеми: В тренировъчния режим Мария среща затруднения единствено при упражненията с гири и коремните преси, но постепенно свиква.

В хранителния режим й липсват единствено картофите, които досега е хапвала доста често. Не се чувства гладна, дори напротив, понякога среща затруднение в хапването на цялото количество храна, включено в режима.

Мария направи замерване на обиколките си съвсем скоро, така че резултатите ще проследим следващата седмица.

Много се надявам и трите момичета да продължат със същия стартов ентусиазъм! За което, разбира се, аз ще съм на линия да повдигам духа, ако се наложи, да променям режимите, когато има нужда и да реагирам на различни проблеми и въпроси, които имат.

Каня ви да се включите в лятното ‘влизане във форма’ заедно с трите финалистки! В секцията Тренировки и Здравословно хранене може да намерите много варианти за тренировки и рецепти за нискокалорични/засищащи ястия. Ако желаете да работите върху формата си по изготвен индивидуален режим на хранене и тренировки, свържете се с мен.

 

юли 13, 2015|Коментарите са изключени за Какво се случва с финалистките в състезанието: Седмица 1