Седмица 2 на финалистките в състезанието

Начало/Конкурси/Седмица 2 на финалистките в състезанието

Ето че измина и втората седмица от втория етап на Конкурса на ФитПерсона. Да припомня, във втория етап 3 финалистки – Краси, Тони и Мария – се борят за първото място в конкурса и наградите на нашите спонсори от магазин за спортна екипировка SportsAware.bg и магазин за спортна екипировка АtletBG.

Още от първата седмица и трите момичета стриктно си спазваха индивидуалните режими и отбелязаха чудесни резултати.

Какво се случи във втората седмица от спазването на режимите?

Краси

krasi2При Краси (вижте коя е тя) тази седмица беше не особено резултатна. Жегите и няколко повода за изкушения са я отклонили леко от стриктното спазване на режимите – позволила си е 2 мръсни дни вместо 1 и е пропуснала 2 тренировки от 4. Това е нещо, което винаги се наблюдава след първоначалния ентусиазъм, но все пак очаквах да се случи на малко късен етап.

Важното е, че Краси си е дала сметка, че изкушенията и пропускането на две тренировки са й коствали пропуснати резултати. Тази седмица е само с половин кило надолу спрямо изгубените 1.6 килограма миналата седмица.

При срещата ни днес й показах как да се изпълняват някои от тренировките с тежести – разгъване за трицепс, клекове с лост. Говорихме, че трябва да опитва да изпълнява коремните преси за долна част вече с изпънати крака и не на леглото вкъщи, а на твръда повърхност – под или лежанка.

krasi3

Краси сподели опасения, че тренировките с тежести ще й създадат мускулест гръб. Искам да кажа на всички момичета, които избягват тези тренировки поради същата причина – няма начин да създадете обемни мускули, ако спазвате правилен хранителен режим и подходящи тренировки, с правилен брой повторения. Ако мускулите се правеха толкова лесно, нямаше да има толкова химия, която да поемат яките момчета и момичета в залите.

И така – миналата седмица Краси не успя да мръдне кантара с много, но – тази седмица очаквам двойно по-високи резултати 🙂 Важно е да знаем, че такива моменти има, че спазването на режим изисква воля и упоритост и изкушението и отпускането не е нещо необичайно. По-важното е да си дадем сметка, че сме се отклонили от целта си, да опитаме да разберем причината зад това и да я елиминираме за в бъдеще.

Тони

toni

От тази седмица Тони (вижте коя е тя) минава отново в режим ‘Работа на две работни места’. Това не я плаши засега, става в 4.30 сутринта, за да тренира у дома, но ме притеснява, че това ще доведе много бързо до умора.

Засега сменихме тренировките, само 2  да са в толкова ранни зори, 2 ще са кардио тренировки, към 22 ч, когато свършва втората работа на Тони, а тренировките през уикенда ще са в нормално време.

Чудесно е, че семейството на Тони я подкрепя при изпълнението на режима, като й помага с приготвянето на здравословна храна за работа. Това е много важно за резултатите от програмата и те вече са налице. Тони е свалила повече от 2.5 килограма за седмица – от стартови 88.800 сега е на 86.400 кг!

В тренировъчния режим все още са и трудни коремните преси за долна част, но се старае да ги прави. Като цяло, Тони споделя, че талията вече тотално не е нейната, а в неделя е успяла да направи изцяло всички серии от упражнения – йееее!

Много се радвам, когато виждам безкрайно желание и упоритост за постигане на целите, въпреки многото препятствия!

Мария

WP_001182С Мария поддържаме връзка дистанционно, въпреки това и тя бележи резултати. В четвъртък ни се похвали, че е смъкнала над кило, вече не и се подува корема, чувства и кожата, и мускулите си по-стегнати.

Успява да си спазва режима, като сутрин набляга на киселото мляко, плодовете и ядките, а на обяд и вечеря – на салатите. Мария имаше въпрос относно храненето преди/след фитнес, тъй като тренировките й са след работа към 17.30, когато е вече гладна. Уточнихме, че преди фитнес може да се хапва нещо съвсем леко като ядки, кисело мляко, плод и един час след фитнес може да вечеря.

Миналата седмица Mария изпитваше затруднения при изпълнението на упражненията с гири и коремните преси, сега обаче вече се справя и с тях, като само част от коремните преси все още остават проблем. Кардио тренировките за момента й изглеждат по-трудни, но – те са много важни, макар и веднъж в седмицата.

WP_001183
Мария никога досега не беше спортувала или ходила на фитнес, а сега споделя, че упражненията вече са и значително по-приятни и се чувства доста тонизирана. А съм сигурна, че скоро няма да можем да я измъкнем от фитнеса 🙂

И така – ето че и трите финалистки вече се сблъскват с проблеми и започват да изстискват волята си. Именно това усилие, обаче, е нещото, което те кара да си горд и щастлив, когато постигнеш целта си. Защото когато си докажем, че можем, нищо вече не може да ни се изпречи на пътя!

Ще продължа да споделям резултатите на трите финалистки – следете секцията Конкурсът на ФитПерсона в сайта и стискайте палци и на трите момичета 🙂

 

navitem

 

 

 

 

юли 21, 2015|Коментарите са изключени за Седмица 2 на финалистките в състезанието