Седмица 3 на финалистките в състезанието

Начало/Конкурси/Седмица 3 на финалистките в състезанието

И така, ето че вече сме на четвърта седмица от финала на Конкурса на ФитПерсона! Почти сме преполвили двумесечния период, в който трите финалистки – Краси, Тони и Мария – работят по своите индивидуални хранителни и тренировъчни режими и топят килограми.

Знаете, че споделям с вас какво се случва с момичетата, за да следим проблемите, с които се сблъскват и начините, по които ги преодоляваме. Ако сте пропуснали, ето прогресът им за седмица 1 и седмица 2.

Какво се случи в седмица 3?

week3

Краси

IMG_1371След като в седмица 2 Краси се поотпусна леко и си позволи малко повече мръсни дни и пропуснати тренировки, тази седмица пак се амбицира да спазва стриктно режима.

На моменти забелязвам стремеж да ограничи храната до минимум, да хапва само плодове или само зеленчуци, но – това не е начинът да смъкваме килограми! Както писах в статията ми за монодиетите, калорийният дефицит забавя обмяната на веществата, което води до качване на килограми веднага след завръщане към нормалния начин на хранене! Затова, в никакъв случай не трябва да минаваме само на плодове/зеленчуци, и то в някакви оскъдни количества. Задължително в храненето си трябва да включим и протеин.

Също, при Краси забелязах, че хапва диня в сравнително големи количества, понякога и вечер. В статията ми за динята отбелязах, че тя съдържа доста захар и трябва да внимаваме с количествата, 200-300 грама на ден са достатъчни. Като, избягвайте да я хапвате вечер.

Откъм тренировки всичко вече изглежда добре, Краси вече може и опитва да прави всички упражнения, поне 4 пъти в седмицата.

И резултатите разбира се не закъсняват, тази седмица Краси свали още 1кг и 300. Т.е 3 кг 400 грама свалени за 3 седмици – Краси тежи 63 килограма към текущия момент! Браво!!!

Надявам се да продължи в същия дух и на почивката й в Дубай, където замина тази седмица. Почивките са доста голямо изкушение, особено когато искаш да пробваш от всички местни деликатеси, но пък са и възможност да обикаляш и изразходваш енергия от сутрин до вечер, а и да направиш някоя коремна преса в екзотична обстановка 🙂

11749586_947636055300917_1181032774_n

Краси е вече в Дубай – събрала е очите на местните с тези упражнения на плажа 🙂

 

Тони

Тони отново влезе в режим Работещо момиче от миналата седмица и сподели, че е успяла да направи едва една кардио тренировка в домашни условия през работната седмица. Уикендът, обаче, действа във фитнеса, по план.

IMG_1436

Хранителният режим си го спазва доста изрядно, пие около 4-5 литра вода, което е чудесно. Единствено на обяд понякога пропуска да добави протеин, което ще го коригира.

IMG_1433Новите хранителни навици са довели до проявата на често срещан при много момичета проблем – рядкото ходене в тоалетна. Това е проблем, който в много случаи настъпва в резултат на различни диети, особено монодиети, понякога се проявява и при смяна на обстановката (например заминаване на почивка) и който задължително трябва да се адресира. В случая, при Тони ще преминем на включване на кисело мляко, ленено семе и плодове, богати на фибри за закуска.

Спазването на режима вече дава резултат във всички мерки: – 2см в бедро, -4см в талия, -4 см в ханша, а килограмите са с 4 надолу! Много се радвам, че Тони е така упорита, стриктна и постоянна, защото постоянството няма начин да не даде резултати!

Мария

WP_001182Мария в момента е в режим отпуска 🙂 Все пак, преди да излезе в почивка е успяла да си направи тренировките за седмицата и е спазвала хранителния режим. Похвално е, че по време на отпуската също се опитва да спазва, макар и не стриктно, рамките на режима – наблягала е на салатите и на ястията с морски дарове.

Все пак, нормално е по време на отпуска да си позволяваме малки изкушения така че, ще направим замерване след завръщането й от отпуска. За съжаление не се е мотивирала да тренира докато е на почивка (в статията ми за Трите алтернативи на джогинга предложих идеи за интензивни тренировки извън зала), което вероятно ще и се отрази на резултатите, ноооо се надявам да се мотивира и да навакса в оставащите седмици.

Все пак, това е състезание и всеки определя темпото си и резултатите си. Както обичам да казвам, никой не може да прави лицеви опори вместо теб! Накрая дърпаме чертата и избираме победителя според постигнатото.

Важното е, че и трите момичета в момента успяват да се стегнат и да действат, макар и след временно излизане от ритъм при някои от тях. Ще очаквам следващите им постижения!

Ако и вие спазвате хранителен и тренировъчен режим, следете статиите за конкурса – вероятно ще намерите отговор на много от въпросите и ситуациите, в които вие самите сте попадали при следване на режим с цел отслабване.

 

юли 30, 2015|Коментарите са изключени за Седмица 3 на финалистките в състезанието