Седмица 4 и 5 на финалистките в състезанието

Начало/Конкурси/Седмица 4 и 5 на финалистките в състезанието

Август е – месец на отпуските, изкушенията, жега е…въобще, много причини можем да си намерим да помързелуваме и се отпуснем.

Не така е обаче с момичетата в конкурса. Е, излизат в отпуска, няма как, ноо дори през почивката си много внимават с храненето (макар и да не тренират ехх…). Все пак, надали искат да наваксат ей така всичко, стопено с много пот..

И така. Седмица 4 от финалния етап беше доста ваканционна за момичетата и реших да не споделям резултати, да видим какво се случи през миналата седмица 5 от финала.

week_header

Краси

Краси имаше малко по-дълга почивка и за нея ‘отпуската’ от режима продължи около 2 седмици. Хубавото е, обаче, че макар и в режим ‘На почивка всичко е позволено’ Краси не се е отпуснала съвсем, внимавала е какво хапва с ..малки изключения. Все пак, част от почивката е била доста интензивна откъм обикаляне и емоции, което определено си харчи калории.

Засега Краси задържа постигнатите свалени килограми – от 66,800 на старта е около 63 към момента – но се е амбицирала да тренира здраво тази седмица. С оглед да наваксаме пропуснатото през миналите 2 седмици, малко променихме режима и на хранене, и на тренировки.

DSC_0292

Хранене: спираме въглехидратите изцяло през 2 дни от седмицата, само веднъж на 3 дни ще хапва въглехидратна храна, и то на обяд. Спряхме се на сварен кафяв ориз като най-приемлив за нея вариант. За вечеря минаваме основно на млечни белтъчини.

DSC_0264

Минаваме на по-интензивен вариант на коремна преса за долна част, като включваме фитнес топка

Тренировки: Краси тренира 5 пъти в седмицата, 1 от тях е изцяло кардио. В не-кардио тренировките решихме да удължим кардио частта, като на пътечката редуваме ходене без наклон с ходене с наклон 5та степен.

Засилваме интензивността на тренировките за коремната област – една от проблемните области при Краси – като включваме и топка (така участват повече мускули, които освен това натоварваме повече). Напомням, че този месец съм го посветила на коремните мазнини – така че следете статиите и тренировките в сайта, ще са изцяло с фокус: атака на мазнините по корема.

Тони

Когато видях Тони на срещата ни тази седмица, много й се зарадвах. Промяна отвсякъде – не само в килограмите, а в цялостното излъчване! Тази промяна беше започнала още на предната ни среща и става все по-голяма – браво!

Toни изпрати тази снимка, в която вече се побира в стари дрешки :)

Toни изпрати тази снимка, на която вече се побира в стари дрешки 🙂

На пръв поглед няма драстично смъкване на килограми – от 88.8 кг стартови сега Тони е 83 кг. Но, очевидно е смъкнала доста обем, което значи, че намаляването на теглото се дължи на стопени мазнини, а не на мускули или изгубена течност.

За съжаление Тони има супер напрегнато ежедневие и не успява с тренировките през седмицата, успяла е да тренира само веднъж през работните дни. Иначе, при стриктното спазване на хранителния режим, би постигнала още повече.

Тъй като остават само 3 седмици до края на втория, финален етап на конкурса, и при Тони правим малки промени в режима:

Хранене: Премахваме мръсните дни. Тъй като няма време за приготвяне на храна, решихме за момента да е по-еднотипна, за да може да си приготвя храна за няколко дни наведнъж. Тони обича да хапва таратор, така че това включваме за вечеря в три от дните през седмицата, а в останалите ще хапва пилешко, риба и салати. Ястията с телешко месо минават само на обяд.

snimka2

Тренировка с гири у дома ..

Тренировки: Тони прави доста продължителни тренировки, около 2 часа й отнема да изпълни програмата, така че няма много място за удължаване на времетраенето. Но пък удължаваме малко кардиото в края на всяка тренировка и вдигаме наклона на пътечката. Обсъдихме, че е важно да не се държи на пътечката, тъй като това значително намалява броят мускули, включени в тази тренировка, съответно намалява изгорените калории.

Хубавото е, че тренировките за Тони вече са доста приятни, чувства се добре във фитнеса, чувства се като цяло с много подобрен тонус. А много се радвам, че колегите и в двете й работи я подкрепят и окуражават да продължава – именно тази подкрепа обикновено е от решаващо значение за успеха на режимите!

Мария

WP_001214След като се завърна от отпуска, Мария започна отново с тренировките и стриктното спазване на хранителния си режим. Натоварването на мускулите след почивка от седмица, обаче, води до ..мускулна треска, нормално! Заради нея Мария е успяла да тренира само 3 пъти миналата седмица.

Засега при нея има застой в килограмите, остава на 65, но споделя, че в талията вече е с минус 5 сантиметра! Както и при Краси и Тони, и с нея минаваме на по-стриктен режим, с цел постигане на максимален резултат за останалия период на състезанието:

Тренировки: Минаваме на 5 тренировки в седмицата, като удължаваме кардиото накрая

Хранене: Минаваме на по-лек вариант за вечеря, предимно с млечни, краставица, авокадо.

Очаквам момичетата да се амбицират още повече в тези 3 последни седмици! Само ако можеше да не спират с тренировките през почивките..но, стискам им палци да се стегнат и наваксат.

Ще разберем имат ли резултати след седмица – до тогава!

 

 

август 10, 2015|Коментарите са изключени за Седмица 4 и 5 на финалистките в състезанието