Победителката в Kонкурса на FitPersona е…

Начало/Конкурси/Победителката в Kонкурса на FitPersona е…

И така, изминаха 2 месеца от началото на финалния етап на Конкурса на FitPersona. В първия етап получихме над 50 участия от изключително мотивирани да влязат във форма момичета, от които 3 момичета избрах да се състезават във финалния етап.

2 месеца Краси (вижте коя е Краси), Тони (повече за Тони) и Мария (повече за Мария) спазваха изготвен от мен индивидуален хранителен и тренировъчен режим. Виждахме се всяка седмица (с Мария беше малко по-трудно, тъй като комуникирахме от разстояние), чувахме се да обсъдим проблеми и въпроси, коригирахме режимите, най-вече хранителните, според предпочитанията на момичетата, тренирахме заедно, за да съм сигурна, че си изпълняват всяко упражнение в тренировката както трябва. В секцията Конкурсът на FitPersona може да проследите прогресът им през тези 2 месеца, заедно с всички трудности и неволи, които винаги съпътстват един режим с цел отслабване – няма нищо лесно!

vertical2

Мария

За мое голямо съжаление Мария отпадна малко преди финала заради по-продължително боледуване, но все пак тя също постигна доста добри резултати откъм визия и тонус, макар и да не свали сериозни килограми.

Финалните замервания

И така, в събота 05.09. се видях с двете момичета, които издържаха до финала, направихме финални замервания, и на килограми, и на обиколки, нащракахме и доста снимки, които ще споделя с вас, защото и двете момичета изглеждат страхотно! Голяма разлика в излъчване, тонус и самочувствие, освен в килограмите, уверени, че могат да продължат да свалят още, осъзнали смисъла и ползите от новия си начин на хранене и активните тренировки.

Какви са резултатите

Краси

krasicompare

krasicompare2

krasicompare3Килограми – 5.100 кг за 2 месеца, от 66.5 на 61.4 кг

Промяна в обиколките:

Талия -8 см

Ханш – 4 см

Бедро -6 см

 

Тони

tonicompare1

tonicompare2

tonicompare3Килограми: – 9.300 за 2 месеца, от 88.8 на 79.5

Промяна в обиколките:

Талия -16 см

Ханш – 11 см

Бедро -8 см

Знаем, че колкото повече килограми имаме за смъкване, толкова по-лесно ги смъкваме, ето защо като процент от теглото считам, че и двете момичета имат до голяма степен изравнени резултати. Много се радвам, че и двете имат страхотна разлика в талията, защото извивките по женското тяло са особено важни за цялостното ни излъчване.

Откровено казано, през целият период от 2 месеца силите бяха доста изравнени през цялото време. Краси беше в отпуск и не успя да спазва стриктно режима, Тони се изтощи физически, боледуване… – но, няма идеални условия! Това е животът, трябва да сме упорити и да продължаваме да се борим въпреки предизвикателствата, които получаваме!

И все пак, за да излъча един победител, защото това е състезание, ето решението:

При много изравнени крайни резултати, по-стриктно спазваше хранителния си режим Тони. Приготвяше много точно храните, измежду които можеше да избира, не пропускаше хранене, пиеше редовно много вода, устоя на сладките изкушения (е, без веднъж :). Краси спазваше, но не толкова стриктно, имаше крайности понякога (хапване само на салата или плодове през целия ден, което не е по режима), изкушения на няколко пъти. Моята цел е отслабване с редовно и здравословно хранене, защото само тогава резултатът е траен. Както писах неотдавна, намаленият прием на калории и еднообразна храна само може да ни доведе метаболитни проблеми, затова и нередовното хранене и липсата на протеин в храната го отчитам като отклонение от режима.

И така, победител в състезанието е …Тони!

Краси е на второ място, само заради по-малко стриктното спазване на хранителния режим.

 

По време на финалните замервания на момичетата и двете бяха твърдо решени да продължат да спазват режимите си и да свалят още 🙂 Много се радвам! Реално на този етап вече трябва да им е доста по-лесно, защото са си създали правилни навици, видяли са резултатите и са много по-уверени в крайния успех. Много е важно за мен, че тренировките и активният живот като цяло наистина им допадат и самите те имат желание и дори намират удоволствие в тренировките си.

Аз от своя страна ще продължа да се виждам с тях и да споделям снимки от продължаващия им прогрес към желаната от тях форма. Един път в месеца ще споделям и конкретни резултати.

Успех на момичетата, браво за всичките им усилия и старание през летния сезон, в който вместо да мързелуват поставиха на сериозно изпитание волята си!

Ето и наградите, които момичетата печелят от спонсорите ни магазин за спортна екипировка SportsAware.bg и магазин за спортна екипировка АtletBG:

klinsportsaware_potnik_logoЗа първото място наградите са:

Спортен потник Craft от
магазин за спортна екипировка SportsAware.bg и
спортен клин Amerfoot от магазин за спортна екипировка АtletBG.


teniska_atletbg

За подгласничката:

Спортна тениска Amerfoot от AtletBG и
30% отстъпка за спортна екипировка от SportsAware.bg.

 

 

Честито на двете момичета! Искам да благодаря на всички, които подкрепяха и окуражаваха финалистките в този конкурс, за тях това беше много важно.

Очаквайте: интервюта с двете финалистки, днес и утре на сайта!

септември 6, 2015|Коментарите са изключени за Победителката в Kонкурса на FitPersona е…