Интервю с подгласничката Краси за участието й в Конкурса на FitPersona

Начало/Конкурси/Интервю с подгласничката Краси за участието й в Конкурса на FitPersona

По-рано днес публикувах интервю с победителката в Конкурса на FitPersona Тони. Ето какво сподели за изпитанията си в конкурса и подгласничката Краси, която реално постигна резултати, съпоставими с тази на победителката, но остана втора заради не толкова стриктно спазване на хранителния си режим.

Подгласничката Краси разказва за участието си в Конкурса на FitPersona

kk

FitPersona: Краси, кой ти беше най-трудния момент през целия конкурс, когато буквално ти се е искало да се откажеш, имала си съмнения дали ще се справиш?

Краси: О, за отказване въобще не съм мислила. Но наистина ми беше трудно след първия месец, когато заминах на планирана лятна почивка. По принцип на почивка си позволявам почти всичко, включително различни сладки изкушения, сладолед особено много и сега беше много трудно да удържа.

FitPersona: След колко време започна да се чувстваш комфортно с хранителния режим?

Краси: Тъй като аз бях почнала да отслабвам още преди да се включа в конкурса, вече имах създадени хранителни навици в някаква степен, хранех се значително здравословно. Но към индивидуалния режим, който получих за конкурса, може би ми трябваха 1-2 седмици да се приспособя. Последните седмици особено много добре се чувствам с него, разбирам смисъла зад храните, включени в режима и се старая да съм по-стриктна.

кк2

FitPersona: Получи ли подкрепа от близките си по време на тези 2 месеца?

Краси: Да, абсолютно! Съпругът ми беше напълно солидарен с мен и дори заедно с мен и той спазваше режима 🙂 Правим заедно коремните преси дори, целуваме се докато ги правим 🙂 Близките ни се интересуват каква храна мога да хапвам и я приготвят като им отидем на гости – въобще, цялото семейство ме подкрепяше! Дори, за награда за финала на конкурса решиха всички да ми подарят заедно една екскурзия в чужбина 🙂

FitPersona: Кое най-много ти помогна да устоиш със спазването на режимите през тези 2 месеца?

Краси: По отношение на хранителния режим важно за мен беше, че режимът е съобразен със здравословното хранене (от което много се интересувам), че е разнообразен и мога да избирам всеки ден какво да хапвам, т.е не е стриктен ‘днес яж това, утре друго’. По тези причини и ми беше относително лесно да го спазвам. Също беше съобразен със сезонните плодове и зеленчуци и моите предпочитания към безмесна храна.

По отношение на тренировките беше много важно наличието на видео към всяко упражнение – виждах точно как се изпълнява, къде греша и бях доста по-уверена, че го изпълнявам с максимална ефективност.

И не на последно място, много важна за мен беше подкрепата на семейството и от страна на Цвета, през всичките тези дни. Но аз също имах доста голяма вътрешна мотивация да си вляза в моята си форма, да стигна до 50те килограма – вече съм смъкнала 2 размера, обувам дънки отпреди години и усещането е страхотно! Продължавам!

krasicompare2

FitPersona: Какво ти беше най-трудно от тренировъчния и от хранителния режим?

Краси:  От тренировъчния режим разтягането за гърди (флайс) ми беше най-трудно. Винаги съм тренирала основно за долна част –  на пътечката, колело и т.н – и тренировките за горната част сега определено ми бяха проблем в началото. Забелязвам, обаче, че тези тренировки освен че са ефективни за сваляне на килограми, определено ми изправят стойката.

От хранителния режим най-трудно беше свикването с приемането на повече протеини, както и пиенето на повече вода. Реално свикнах да пия много вода като си нося едно шише 1.5л на тренировка и си го изпивам до края й, а през останалата част от деня изпивам още толкова.

DSC_0823

Краси продължава с тренировките

FitPersona: Как смяташ да спазваш режима занапред, ако го спазваш разбира се?

11992665_967957899935399_1288612847_n

С роклята отпреди конкурса

Краси: Ще го спазвам определено – целта ми е да стана 50 кг в следващите 4-5 месеца! И след това вече да дооформям тялото си. Още, обаче, не мога да преодолея желанието за сладко, хапва ми се и това е. Но сега след като имам 1 свободен ден, ще се старая в него да утолявам това желание. Малко се притеснявам да не би с този свободен ден да върна старите си навици да хапвам сладко но – твърдо съм решена да не се случва!

FitPersona: Браво на Краси! Тя, както и Тони, ще спазва хранителния си режим от началото на състезанието, с 1 мръсен ден, в който може да хапва всичко, което й се е искало през седмицата. Ако се придържа стриктно към програмата, за 4-5 месеца е напълно постижимо да смъкне още 10тина килограма, до заветните 50! Много е важно, че е успяла да превърне пиенето на много вода в навик, защото дехидратацията води до по-бърза умора и мускулни крампи.

Всеки месец ще отразяваме прогреса й в снимки и мерки. Краси – стискаме палци да си все така устремена към целта, бъди упорита и ще я достигнеш!

И така, двете момичета продължават да действат по програмите си, а веднъж в месеца ще отразяваме в снимки и разбира се, в числа техните постижения!

Ако желаете и вие да се храните и тренирате по индивидуален режим, свържете се с мен.

септември 8, 2015|Няма коментари

Коментирайте