Начало/Конкурси/Запазване на резултатите след режим с цел отслабване

Знам, че много от вас се безпокоят дали след преминат хранителен и тренировъчен режим, при който са свалили килограми, ще успеят да запазят постигнатите резултати. Много от вас вече са се ‘опарили’ от различни диети, при които сваляме и след това връщаме, та и отгоре (моето мнение относно диетите – в тази статия), затова това притеснение е съвсем обосновано.

В тази статия ще видим как свалените килограми могат да се запазят съвсем спокойно, и то без много усилия. Пример за това е победителката в скорошния Конкурс на FitPersona – Тони.

Ако сте следили състезанието знаете, че Тони свали 9.3 кг в продължение на 2 месеца спазване на изготвен от мен индивидуален хранителен и тренировъчен режим. Ако не сте следили състезанието, може да прочетете за резултатите на Тони, както и на подгласничката й Краси, ето тук.

Наскоро се видяхме с Тони, за да обсъдим какво се случва след състезанието, успява ли да задържи постигнатите килограми, има ли проблеми. Какво споделя Тони:

tonimain

  • Запазила е килограмите на 79 – т.е това, което постигна след 2 месеца хранителен и тренировъчен режим
  • Успява да тренира основно уикенда (поради заетост през работните дни), във фитнес. През последния месец покрай празниците не е тренирала, но е била физически много активна покрай различни благотворителни събития, в които е участвала.
  • Старае се да ходи пеша винаги, когато може (Как с ходене да изгаряме калории? Вижте статията.)
  • Хапва нормално, като спазва основните принципи на изготвения й хранителен режим – а именно консумация на препоръчаните й протеини и ограничение на въглехидратите.
  • Хапва салати винаги, когато е възможно, като предпочита сезонни зеленчуци (за зимния сезон чудесен вариант е зелевата салата)
  • Сладко не харесва, но при повод си позволява. (ако сладкото ви е проблем, вижте статията как да го намалим и спрем)

Накратко – Тони е превърнала здравословното хранене, активното движение и тренировките в начин на живот, без да прекалява и бъде прекалено стриктна.

Килограмите ги запазва вече 4ти месец, което е страхотно – колкото повече тялото припознава дадени килограми като свои и постоянни, толкова по-трудно е да се отклоним от тях.

Ето това е „рецептата“ да задържим резултатите си, момичета. Виждаме, че нито е трудно, нито е сложно.

Тони има за цел да влезе във форма за плажа до лятото, и скоро започваме с нея втори етап, при който ще се стреми да свали поне още толкова килограми. Разбира се, това ще изисква да тренира поне 4 или 5 пъти на седмица, така че се надявам да освободи малко време за тренировки през седмицата.

Ще следим прогреса на Тони и през нейния втори етап. Несъмнено свалянето на следващите килограми ще е малко по-трудно, но съм сигурна, че при нейната воля и упоритост ще имаме успех.

Пожелавам на всички момичета, които влизат във форма с режим да вярват в себе си и да са сигурни, че с упоритост и постоянство ще задържат постигнатите си резултати!

toni_full

За обяд Тони хапва таратор в чаша :)

За обяд Тони хапва таратор в чаша 🙂

януари 8, 2016|Няма коментари

Коментирайте