Начало/Конкурси/1 месец след старта на комплексен режим – резултатите на Мария

Ето че вече измина един месец, след като първата победителка в Конкурса на FitPersona ‘Бъди активен’ започна работа по изготвения й комплексен (хранителен + тренировъчен) режим.

Ако не сте следили състезанието – може да прочетете повече за Мария и нейната стартова позиция (мерки и килограми) тук.

Искам да споделя какво се случва с Мария, през какви изпитания преминава и как ги преодолява, заедно с моята подкрепа когато е нужно.

konkurs

Спазване на хранителен режим

konkurs2Мария е учудващо стриктна с хранителния си режим (Браво!). Все пак, от време на време се появява глад за сладко, хубавото е, че успява засега да отложи сладкото за свободния ден. След като обсъдихме какво да прави при неудържимо желание за сладко в останалите дни, се разбрахме да удържа до следобедната закуска, когато да хапва плод или плодова салата с лъжица мед.

В свободния ден на режима може да се хапва всичко, което сме отлагали през седмицата, но в умерени количества. Хубавото е, че Мария и тогава е доста умерена, позволява си парче торта, но като цяло опитва да си отвлича вниманието от храната с други дейности, разглежда мотивиращи снимки, излиза на разходка. След като е прочела скорошната ми статия как недоспиването провокира глад за бързи въглехидрати и мазни храни (нещо, което й се е случвало досега), се старае да спи достатъчно всеки ден.

Споделя, че от известно време организмът й сякаш е свикнал с фиксираното време на хранене (режимът изисква точни часове за хапване) и по-малките количества и нито изпитва глад за повече храна, нито й се хапват вредни храни. Свикнала е да пие поне 2л вода, така че – режимът става начин на хранене, не го възприема като ограничение, тежест или проблем. Точно това е и целта ни!

Напомням, че всички, които ще се включат в тренировъчните комплекси Боди Дизайн в гр. София ще получат и изготвен от мен универсален хранителен режим, който ще спазват по време на тренировките.

Спазване на тренировъчен режим

По нейно желание първоначално Мария беше получила тренировъчна програма за изпълнение изцяло у дома. Тъй като, обаче, прояви инициатива да посещава и фитнес, в началото на годината направихме първите тренировки във фитнес заедно.

konkurs3

Какво е предимството на тренировките във фитнеса? Натоварването е по-голямо, разнообразието от упражнения също, има специфична мотивираща атмосфера, няма разсейващи фактори (е, не винаги ;). Като цяло, за момичета, които искат да свалят килограми по-бързо, препоръчвам да си открадват време и за тренировки във фитнес, не само домашни. Самата Мария, като човек, който не е стъпвал във фитнес, признава, че й е доста по-интересно и много по-натоварващо във фитнес залата.

Тя получи тренировъчния си режим като пакет от видеа, на които показвам точното изпълнение на всяко едно упражнение по уредите. Направихме и тренировки на живо, за да се уверя, че изпълнява всичко правилно.

konkurs4

Имаше упражнения, с които първоначално изпитваше трудности разбира се, но, ако всеки път се опитвате да увеличавате броя повторения със съвсем малко, скоро мускулите ще се тренират и ще изпълнявате сетовете с лекота. Ето и споделено от Мария по повода: ‘когато усетя трудност затварям очи за миг, дишам и не мисля за напрежението, което усещам, а се старая да изпълня упражненеито правилно без грешки и отпускане и си припомням каква е целта ми’.

Какви са резултатите?

konkurs5Винаги съм споделяла, че при стриктно спазване и на хранителен, и на тренировъчен режим, резултатите гарантирано идват. При Мария, един месец след спазването на комплексния режим, те са:

Килограми: -7 кг

Талия: -13 см

Ханш: – 7 см

Бедро: – 5см

Браво! Промяната в Мария вече е много видима, увереността и самочувствието са много повишенни, а мотивацията е дори още по-голяма 🙂 Много се радвам да виждам как трениращите момичета буквално се преобразяват само след месец упоритост, старание и воля!

След 2 седмици ще споделя какви са новите резултати на Мария, да й пожелаем успех!

Ако и вие искате да работите за страхотното си тяло, с тренировки и хранителен режим – включете се в комплексите тренировки + хранителен режим Боди Дизайн, които започват от 1 Февруари в гр. София. Очаквам ви!

януари 21, 2016|Коментарите са изключени за 1 месец след старта на комплексен режим – резултатите на Мария