Начало/Конкурси/2 месеца спазване на комплексен режим – резултатите на Мария Яначкова

Продължаваме да следим резултатите на Мария Яначкова, която в средата на Декември спечели индивидуален хранителен и тренировъчен режим от конкурса ‘Бъди Активен’. Всичко за конкурса тук.

Винаги съм споделяла, и в статиите, и в интервютата, че резултати се постигат ако съчетаем балансирано хранене с тренировки поне 3 пъти в седмицата, като спазваме тази ‘рецепта’ в продължение на поне 2-3 месеца. Против бързите резултати съм – колкото по-бързо дойдат, толкова по-бързо ще си отидат, мисля всички имат този личен опит.
И така – вече минаха 2 месеца от старта на режима на Мария.

Какво е постигнала Мария досега?

Килограми: минус 9 (от 80 стартови, в момента 71).

Талия: минус 13 см

Ханш: минус 8 см

Бедра: минус 6 см

maria_before_after1

Страхотни резултати, които искам да подчертая, са плод на много стриктното спазване на режима от страна на Мария. Проследявам храненето и тренировките й от старта на режима (това проследяване е част от комплексните режими) и мога да я похваля, че нито веднъж не се е отклонила от предписаното в режима.

maria2

Хранене

maria3При спазването на хранителния режим вече няма никакви проблеми, тъй като обичайно след първия месец престава желанието за сладко и вредни храни, самите ние започваме да се чувстваме добре с балансиран начин на хранене, при който имаме 3 основни хранения и две междинни закуски (междинните закуски са много важни, ако ще да е плод или малко ядки, такива закуски за задължителни). Свикнала е и с изпиването на нужните 2-3 литра вода (в последния месец увеличихме на 3л на ден), въобще – започва да изгражда навик за правилно хранене.

Ако й се случи да й се хапва сладко, Мария споделя, че лъжичка мед напълно я удовлетворява.

Какво правим с поводите за празнуване или излизанията? На Мария й предстои празник и той е повод за по-специално хапване. Но, тя е решила отново да се придържа към здравословен вариант на меню и ще хапне пица с карфиол (рецепта за пицата ето тук). Браво! А за близките винаги можем да приготвим здравословен десерт (например шоколадовия чийзкейк), от който да се почерпим с 1 парче и ние.

При излизания (на кино, заведение), ако не можем да си поръчаме храна от режима, можем спокойно да си носим оризовки в чантата и да похапнем няколко от тях.

maria4Тренировки

Макар че започна с тренировки в домашна среда, през последния месец Мария реши да тренира във фитнес. Разбира се, направихме заедно първите тренировки.

Споделя, че й е много по-интересно там, по-мотивирана се чувства, носи си музика за добро настроение, дори сама си удължава тренировките до 1.5 – 2 часа (при стандартни 60 минути за тренировка). Вече прави всички упражнения от комплекса с лекота, като само скрипеца все още й се опъва. Подсилва ефекта от тренировките и с антицелулитни масажи, които прави 30-60 минути преди тренировка с термо гел и вендузи (може да видите и статията ми за масаж с масло от хвойна против целулит).

Като всички нас и Мария има дни, в които се чувства изморена и не й се тренира. Намерила е обаче интересно решение – подготвила си е мотивиращи клипчета с тренировки (и страхотно изглеждащи жени на тренировките), които си пуска за зареждане. Страхотно е, че половинката й също е солидарен с усилията й да влезе във форма (много важен фактор!), хранят се с различна храна, не я изкушава, напротив – подкрепя и насърчава усилията й.

maria5

Мария споделя, че за нея е много важна подкрепата и мотивацията, която получава като част от участието й в това състезание. Знам, че за много от вас това е критично за постигане на резултати, затова и съм включила проследяване и дискусия на резултатите ви като част от комплексните режими, които изготвям. Ако сте от София и можете да посещавате групови тренировки, в тренировките Боди Дизайн също съм включила дискусии и проследяване на резултати като част от тренировъчния комплекс.

Ами – остава да пожелаем на Мария да продължи със страхотната си промяна! Вече със сигурност е по-лесно спазването на режимите, но остава критично постоянството!

Ще продължа да споделям резултатите й и през идния месец.

февруари 12, 2016|Коментарите са изключени за 2 месеца спазване на комплексен режим – резултатите на Мария Яначкова