Начало/Фитнес/Какви са първите резултати от тренировките Боди Дизайн?

Ето че вече измина месец и половина от старта на първите тренировки Боди Дизайн. Вече започна втори месечен комплекс, като голяма част от участничките в комплекса през м. Февруари продължиха и през Март, на ‘второ ниво’ – с друг тип хранителен режим и по-интензивно темпо на тренировките.

Искам да обобщя какви са първите резултати от тренировките, за да получите представа какво може да очаквате от съчетанието на тренировки с хранителен режим и консултации, което предоставя Боди Дизайн комплексът.

Отслабване с Боди Дизайн

Една от първите тренировки Боди Дизайн, в които упражненията с фитнес топка все още бяха предизвикателство..

Първо, искам да подчертая, че всички момичета идват на тренировките много мотивирани и дават максималното от себе си.
Отслабване с Боди ДизайнМного от момичетата не можеха да изпълняват на 100% част от упражненията, а вече се справят страхотно. Няма мрънкане и оплакване, потим се здраво, разнообразяваме и с тренировки в близкия парк, когато времето го позволява (знаете, че препоръчвам поне една тренировка през седмицата да е навън).

В края на всяка тренировка, докато разтягаме, обсъждаме различни теми по въпросите на храненето с цел отслабване, включително по хранителния режим, който всяко момиче получи. Хубаво е, че се задават много въпроси и става добра дискусия. Много от въпросите са свързани с невъзможността да се пие по 2 л вода на ден (напомням за триковете, които да ползваме, докато създадем такъв навик), кога да хапваме преди/след тренировка, какви хранителни добавки да приемаме и кога.

Отслабване с Боди Дизайн

Докато разтягаме, обичайно си говорим за правилно хранене с цел отслабване..

Най-трудно, както и очаквах, се оказа спазването на хранителния режим и отчитането му (изисквам отчитане на всяко едно хапване, за целия месец, за да проследявам, ако има неудовлетворителни резултати, какви са причините за тях). Някои от момичетата не спазват стриктно, но отчитат, при други обратно. Разбирам, че е въпрос на създаване на навик, който надявам се, скоро ще е факт.

Въпреки горното, обаче, се радвам да споделя, че при всички трениращи момичета вече има резултати. За да не споделям индивидуални резултати, ще оповестя, че средно загубените килограми са между 2 и 5 кг, при талията имаме смъкване на средно 8 сантиметра, а в останалите мерки средно около 2-5 сантиметра. Това са страхотни постижения, само месец и нещо след началото на режимите и тренировките. Най-добри резултати са постигнали момичетата, които стриктно са спазвали хранителния си режим (иначе всички идват редовно на тренировки, с което много ме радват!).

Отслабване с Боди Дизайн

Усещането, че си се успяла да натовариш цялото тяло и се изпотиш здраво, със забавна и разнообразна тренировка, е страхотно.

И, за да стимулирам не само спазването на режимите, но и изрядното им отчитане, скоро ще има и конкурс Боди Дизайн, за всички трениращи и следващи на 100% правилата на тренировъчния комплекс момичета.

Знам, че е трудно да изградим навици за правилно хранене и двигателна активност, но веднъж изградени, ще ни водят към пътя на здравето и страхотната форма цял живот. Така че – продължаваме да действаме и ще продължавам да споделям новите постижения на трениращите момичета. До скоро!

 

март 14, 2016|Коментарите са изключени за Какви са първите резултати от тренировките Боди Дизайн?