Начало/Конкурси/Резултати на Мария Яначкова след 3 месеца спазване на комплексен режим

Благодаря на всички, които ми пишат и се интересуват какъв е напредъка на Мария Яначкова – победителката в конкурса ‘Бъди активен’ на FitPersona.

Ето че дойде време отново да се видя с Мария (с нея си пишем често, но виждането става по-трудно) и да поговорим за трудностите и за резултатите.

Изготвяне на индивидуални режими с цел отслабване:

Хранителен режим
Тренировъчен режим
Комбиниран режим

Мария приключи вече трети месец на изготвен от мен хранителен и тренировъчен (комплексен) режим. Много е мотивирана, много стриктна – и в храненето, и в тренировките. Разликата е, че отскоро започна работа на пълен работен ден, което несъмнено е предизвикателство пред нея. Предстои да видим дали ще се съумява да бъде все така стриктна и как ще съчетава спазването на режим в режим ‘Работещо момиче’.

Как се справя Мария към момента?

Тренировки

В момента тренировките се случват след края на работния ден, като опитва да прави поне две двучасови тренировки във фитнес на седмица и една (около 1.5ч) в домашна обстановка. Работата й изисква физическо натоварване, но фитнесът след работа не я натоварва допълнително – напротив, казва, че й помага да се отърси от натрупаното през деня напрежение, да релаксира и до голяма степен да си осигури спокоен сън вечерта.

Отслабване Мария Яначкова

Разбрала е, че ако се опитва да гони много висока честота на тренировките (примерно 5 на седмица, както много момичета правят, за да постигнат по-бързи резултати), се трупа умора и вероятността да се преизтощим и да нарушим хранителния режим е много по-голяма. Затова се опитва да тренира балансирано, засега 3 пъти в седмицата, за да може без проблем да задържа това темпо.

Тъй като вече тренировките ги прави с доста голяма лекота, ще увеличим интензивността на упражненията, както и ще разнообразим упражненията във фитнеса с упражнения и на други уреди.

Хранене

Винаги храненето е по-големият проблем при заето ежедневие, как се справя Мария? Казва, че основното, което й помага, е съветът ми да се подготвя с храната за цялата седмица още от уикенда. В неделя пазарува всичко необходимо, за да сготви всичко по режима си до събота включително. Още в неделя си готви, оставя в хладилника и – през седмицата си носи предварително подготвената храна в кутия в офиса.

До момента Мария предпочиташе да спазва по-стриктен режим, с регламентирано хранене за всеки ден, но е нужно разнообразяване, затова въвеждаме по-разнообразни храни в режима. Ще увеличим и малко въглехидратите, предвид по-голямата физическа активност на Мария през деня.

Отслабване Мария Яначкова

Настоящи мерки

От началото на режима промяната в мерките на Мария е следната:

Килограми: Минус 11 кг
Талия: Минус 19 см
Ханш: Минус 10 см
Бедро: Минус 9 см

Бравоооо!

Отслабване Мария Яначкова

Нещо, което е хубаво да се отбележи: за последните около 3 седмици Мария поддържаше едно и също тегло от 70 кг, независимо, че продължаваше стриктно да спазва режима и да тренира редовно. Т.е бяхме достигнали застой в спадането на теглото, плато, което обичайно се достига при спазване на режим в продължение на 2-3 месеца. Това е много критичен период, защото именно на този етап повечето момичета губят мотивация да продължават, а реално това е период, в който тялото е необходимо да припознае тези килограми като свои, като нормални, и едва след това да продължи да отслабва. Ако продължим с нормалното си спазване на режима, скоро килограмите ще започнат да падат отново.

Пак почертавам, че този период винаги се достига и е от изключителна важност именно тук да не се отказваме. За тази цел е важно, когато сме започвали с режима, да сме били твърдо решени какво искаме да постигнем и да си дадем време това да се случи, а не почването на режима да е резултат на чисто емоционално решение и на преследване на бързи резултати. Последното не ни дава добра основа да устояваме на изпитания от типа на платото в килограмите.

Ето че Мария вече преминава през това изпитание, защото за последната седмица е свалила още един килограм – чудесно!

Подкрепата

И преди съм споменавала, че подкрепата от страна на близките е ключова при спазване на режим с цел отслабване. Браво на половинката на Мария затова, че вече трети месец я подкрепя по всякакъв начин! Със сигурност не е лесно, но промяната определено си заслужава!

На финала на срещата ни Мария споменава, че се чувства отлично и е много щастлива с промяната си и много се надява нейният пример да мотивира и други момичета да влязат във форма. Казва, че винаги е искала да отслабне, но по здравословен начин, а не с хапчета, с бързи методи, а още по-малко със скалпела. Сега, когато вижда, че това се случва, удовлетворението от резултата се отразява положително във всички сфери на живота й. Пожелавам й да продължава, а след някоя и друга седмица пак ще се видим и – ще отчетем нови резултати!

март 18, 2016|Коментарите са изключени за Резултати на Мария Яначкова след 3 месеца спазване на комплексен режим