Начало/Конкурси/Колко отслабна Мария Яначкова след 4 месеца комплексен режим?

Много от вас ме питат докъде е стигнала Мария (победителката от конкурса Бъди активен) с режима си, продължава ли да спазва, продължава ли да постига резултати.

Отговорът е – продължава и е просто чудесна! Винаги ми е приятно да споделям резултатите й (може да проследите отслабването й в секция Конкурси) защото знам, че са плод на страхотна упоритост и стриктност. Вече 4-ти месец Мария спазва изготвен от мен комплексен режим (старът беше 15.12.2015), при който целта ни беше да свалим килограми от началното тегло 80 кг, да оформим и стегнем тялото, да изградим навици за един по-здравословен начин на живот.

Отслабване Мария

По какъв начин спазва Мария режима си в момента?

Следвай индивидуален режим с цел отслабване:

Хранителен режим
Тренировъчен режим
Комбиниран режим

Хранене

Храни се предимно по фиксиран хранителен режим (фиксирани храни за сутрин, обяд и вечеря), с един мръсен ден (неделя), като замества при желание една храна от режима с друга.

Въпреки че в неделята може да си позволява да хапва всичко, което й се е хапвало през седмицата, Мария споделя, че до голяма степен предпочита да се придържа към храни от режима си дори и тогава. Понякога си позволява парче торта, но се оказва, че вече няма желание да хапва този тип сладко и след 1-2 хапки се насища. Предпочита като вариант на сладка храна натурален шоколад, овесена палачинка с лъжица мед или лъжица кленов сироп.

Отслабване Мария

Ако през седмицата й се дояде сладко – си е подготвила протеинови барчета, като хапва половин барче, и то само сутрин.

Тъй като вече излизат сезонни плодове и зеленчуци – от м. Май ще променя хранителния режим на Мария да включва повече от актуалните зеленчуци и плодове.

Отслабване Мария

Тренировки

От повече от месец Мария е на нова, доста по-интензивна физически работа (което също допринася за ускоряване на ефекта на режима), но все пак успява да тренира 3 или 4 пъти в седмицата във фитнес. Прекарва около 1.5 часа в залата, често след това си прави разтоварващи домашни йога тренировки. Ако времето е топло – замества тренировката в залата с тренировка в парка, като следва някоя от готовите тренировки от сайта.

В момента Мария редува три различни изготвени от мен тренировки. За да не свиква организмът, обаче, с едно и също натоварване, от началото на м. Май ще променим някои от упражненията в тренировките.

Каква е промяната в мерките на Мария, за 4 месеца комплексен режим?

Килограми: Минус 18 кг!!
Талия: Минус 20 см
Ханш: Минус 15 см
Бедро: Минус 11 см

Коментарът е излишен 🙂

Отслабване Мария

Ако следите прогресът на Мария, вероятно ви прави впечатление, че за последния месец и нещо тя успя да смъкне 7 килограма, при застой на около 70 килограма за близо 3-4 седмици. Причината, както споменах и в предното отразяване на резултатите, е в т.нар плато в килограмите, което винаги се достига при спазване на режим с цел отслабване. Мария устоя на този период, тялото й припозна новите килограми като свои и – ето че кантарът отново тръгна доста стремглаво надолу 🙂

Хубавото е, че промяната на Мария се отразява и на близките й, които също се замислят да започнат режим 🙂 Ще е страхотно примерът й да даде тласък за промяна и много кураж на всички, които искат да постигнат по-добра форма, но не им достига воля и убеденост в успеха!

Още новини за Мария – след някоя и друга седмица в блога! Пожелавам й да се справя все така великолепно, докато постигне целта, който си е задала – 55 кг. Успех!

април 27, 2016|Коментарите са изключени за Колко отслабна Мария Яначкова след 4 месеца комплексен режим?