SPM процедурата е мощен разбивач на целулита

Начало/Красота/SPM процедурата е мощен разбивач на целулита

Обещах ви да споделям впечатленията си от различни анти-целулитни процедури, кое колко ефективно е, как се прилага и има ли някакви странични ефекти. Благодаря на дерматологична клиника Естелайн, където изпробвах предлаганите от тях антицелулитни процедури.

В моя случай SPM беше доста приятна процедура, с много силно изразен дренажен и изглаждащ ефект.

spm процедура срещу целулит

Какво представлява SPM

Може да кажем, че това е модерният аналог на вендузите, а всеки който е пробвал масаж с вендузи знае, че те имат доста добър ефект върху изглаждането на целулита. За първи път в тази процедура са съчетани различните вакуумни техники и терапии в едно.

Процедурата включва 4 фази. В първата фаза се активират и подготвят лимфните възли за лимфния дренаж. При следващата фаза се стимулира циркулацията на кръвта. Третият етап води до стягане и тонизиране на тъканите и повишаване на вътреклетъчния метаболизъм на мазнините. Финалнияt четвърти етап се състои в лимфодренаж, чиято цел е да отведе киселинните отпадни продукти в лимфотока и тялото да ги изхвърли.

spm процедура срещу целулит

В зависимост от обработваните зони процедурата може да продължи 1 до 2 часа. Преди това не трябва да се нанасят лосиони, защото апаратът работи със специален антицелулитен гел, който дава по-добра плъзгаемост. Хубаво е да се направят поне 10 процедури за най-добър ефект, като трябва да има 2-3 дни пауза между тях.

За кой е подходяща процедурата

Процедурата е подходяща освен при целулит и мастни натрупвания, и за подобряване кръвообръщението на крайниците, лимфен застой, „тежки“ и „уморени“ крака и предменструални болки. Няма странични ефекти освен нормалното зачервяване на кожата, в редки случаи синини. При хората с по-големи мастни натрупвания може да има болка в тези зони, която с течение на процедурите и отслабването намалява.

Завършване на ритуала

След края на процедурата, се поднася специален чай, който е букет от отводняващи билки, за да подпомогне дренажа. Което пък ми напомня, че при всички анти-целулитни процедури е препоръчително да се пият 2-3 литра вода.

spm процедура срещу целулит

Разбира се, за най-добър ефект процедурата трябва да е съчетана с правилен хранителен и двигателен режим. Тайната на успеха в борбата с целулита е да го атакуваме по всички флангове! 🙂

юни 1, 2016|Коментарите са изключени за SPM процедурата е мощен разбивач на целулита