8 Топ добавки, които подпомагат отслабването – част 2

Начало/Фитнес/8 Топ добавки, които подпомагат отслабването – част 2

В първата част на тази статия разгледахме как Л-карнитинът, термогенните и липотропни фет бърнъри и отводяващите добавки подпомагат процеса на отслабване.

В днешната втора част на статията продължаваме с Гарциния Камбоджа, хромът като добавка, зеленото кафе и малко по-неизвестния Йохимбин. Нека видим какво точно представляват тези добавки, как действат и как да ги приемаме.

5. Гарциния Камбоджа

Гарциния Камбоджа е плод, който вирее на островите на днешна Индонезия. В последните години се наложи като предпочитана и използвана добавка за намаляване на мазнините, заради естествения си произход.

Гарциния не позволява приетите въглехидрати да се превърнат в мазнини (т.е е въглехидратен блокер). Също е установено, че намалява отделянето на хормона инсулин и намалява апетита.

Интересен факт, установен при изследване, е че Гарциния намалява висцералните мазнини в областта на корема. Успешно може да бъде съчетана с Л-карнитин, хром или някакъв фет бърнър. Тази добавка е подходяща за хора, които обичат да похапват бързи въглехидрати и са склонни към прегрешения :).

6. Зелено кафе

Отново натурален продукт, при който активната съставка – хлорогеновата киселина – забавя разпада на въглехидратите, а оттам води до по-добър контрол върху кръвната захар. Зеленото кафе има много силно антиоксидантно и дрениращо действие – затова много от най-успешните антицелулитни продукти са точно на базата на зелено кафе.

7. Хром

Хромът е микроелемент от жизненоважно значение. Той е много важен и за процеса на отслабване, тъй като регулира глюкозния метаболизъм. Хромът има активно участие и в холестеролния метаболизъм, което значи, че е фактор в регулацията на холестерола.

Понякога недостигът на хром е възможно да е причината за наднормено тегло, инсулинова резистентност, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Оказва се,че голям процент от хората страдат от недостиг на този минерал, защото чрез методите на обработка на храните във хранително-вкусовата промишленост бива премахван.

Хромът често се включва в препарати, които са за изчистване на мазнините, но и за запазване на мускулната маса. Приемът му понижава нивата на лошия холестерол и триглицеридите.

8. Йохимбин

Йохимбинът, освен мощен афродизиак, е и много мощно средство за изгаряне на мазнините. Това е естествена съставка, която се извлича от кората на африканското растение Йохимбе. Подобно на кофеина и синефрина, влиза в състава на много от добавките за отслабване и за енергия.

Йохимбинът има стимулиращо действие върху централната нервна система, повишава двигателната активност и физическата работоспособност и влияе на метаболизма на мазнините в тялото. В обобщение, йохимбинът ни дава енергия по време на тренировка, за сметка на мазнините, прави ни по-издръжливи, повишава концентрацията и настроението и, не на последно място, повишава сексуалното желание и издръжливост :).

Приема се 6-8 седмици, след което се прави почивка 2-3 седмици, като може през това време да се приема Л-Карнитин например. Имайки предвид, че стимулира нервната система, не е подходящо да се приема късно вечерта, защото може да наруши съня.

Това са – 8 добавки, които нямат странични ефекти и могат да ни ударят едно рамо по пътя към добрата форма. Пак казвам, че няма магическо хапче и е важно и да си спазваме хранителен режим, и да тренираме редовно. И все пак, добавките могат много успешно да засилят ефекта от усилията, които полагаме.

юни 24, 2016|Коментарите са изключени за 8 Топ добавки, които подпомагат отслабването – част 2