Какви са резултатите на Мария Яначкова 7 месеца след старта на комплексен режим?

Начало/Конкурси/Какви са резултатите на Мария Яначкова 7 месеца след старта на комплексен режим?

Ето, че вече 7ми месец проследявам на сайта отслабването на Мария Яначкова – победителката в конкурса ‘Бъди активна’, която в средата на м. Декември започна спазването на индивидуален комбиниран (хранителен + тренировъчен) режим, изготвен от мен, с цел отслабване и стягане. Продължавам проследяването, тъй като Мария си е заложила наистина амбициозна цел – от стартови 80 килограма да стигне до 55 килограма!

Това е една изключително сериозна промяна, предвид, че за определен период от време е поддържала високото тегло и тялото до голяма степен е било припознало предишните килограми като свои. Затова е много важно да видим как протича една такава промяна, от началото до финалната победа 🙂

В предните статии (Интро на Мария, Месец 1, Месец 2, Месец 3, Месец 4) видяхме каква програма следваше Мария и през какви трудности премина, за да стигне, към края на месец Април, до страхотните 62 килограма! 18 килограма надолу за 4 месеца и половина!

Да видим докъде е стигнала Мария 2 месеца и половина по-късно. Последните килограми винаги се смъкват по-продължително, така че оставихме повече време за постигането на следващи резултати.

Как протича спазването на индивидуалния комбиниран режим при Мария?

Хранене

Предвид, че работата й изисква ставане доста рано сутринта, Мария продължава със закуска половин час след ставане, около 4 сутринта. При ранно ставане задължително има междинна закуска, тъй като няма начин да издържим до часа на обяда към 12 (ако ставате късно, тази междинна закуска може да се пропуска).  Следобяд отново има междинна закуска, за да има енергия след работа, когато тренира, и вечерта към 19.30 е вечерята. Споделя нейния вече любим вариант за междинна закуска: кисело мляко, 1 сл чия и 1 настъргана ябълка (пробвайте го!).

maria_comparison2

В неделя продължава да има свободен ден, като си позволява това, което й се е хапвало или пиело през седмицата – капучино със захар, протеиново барче и т.н. Пробвала е да хапва и торта, но установява, че дори и половин парче вече й тежи, така че се въздържа.

Като цяло се чувства много добре с храните от режима и няма желание за кръшкане 🙂 От алкохола за специални поводи си позволява бира, но без да комбинира с храна.

Изпива си поне 3 литра вода, като сега през жегите дори е увеличила на 4 литра. През топлото време е много важно да осигуряваме на тялото достатъчно вода, защото при недостатъчно оводняване то започва да се ‘подсигурява’ и да задържа вода, подуваме се и т.н.

Тренировки

Както многократно съм споменавала, тренировките станат ли ни навик, отърване няма 🙂 Не можем да си представим ежедневието без движение и спорт. Така е и с Мария – освен, че си спазва изготвената от мен тренировъчна програма, Мария разнообразява и с тренировките ‘Перфектно дупе и Бедра’ от скорошния ми тренировъчен диск. Тренира почти всеки ден след работа, най-вече поради необходимостта от разтоварване на напрежението от деня. Продължава си и с любимите танци на пилон, бели денс – въобще, разнообразие не й липсва 🙂

maria_comparison3

Какво помага на Мария да бъде толкова дисциплинирана?

На първо място, въпреки че не й проследявам резултатите вече, тя продължава да си попълва табличката с храненето и тренировките, всеки ден. Ей така, за самоконтрол. Визуализацията на нещата, които сме изяли през деня, както и на двигателната ни активност, прави чудеса. Не го подценявайте!

bqla_roklq2На второ място, постигнатите резултати. Мария казва, че, знайки какво е постигнала до тук, се страхува да не го загуби и е доста стриктна. Ето затова е важно в началото на спазването на режим да наложим волята си и да издържим – защото постигнем ли първите резултати, вече е много по-трудно да ‘зарежем всичко’, вече знаем, че можем, че нещата се случват.

И не на последно място – умее да се награждава за постигнатите успехи! С малки женски удоволствия, които вече стоят страхотно на чудесната й фигура 🙂

Ами – използвайте тези ‘психологически трикове’ в своя полза!

Какви са резултатите на Мария към края на 7-мия месец от спазването на режима?

Килограми: – 22 кг (вече е 58 килограма!)
Талия: – 22 см
Ханш: – 16 см
Бедро: – 11 см

maria_comparison1

Просто чудесно!

Оттук нататък свалянето на последните няколко килограма със сигурност ще е доста бавно, тъй като тялото вече се стреми да задържи теглото след голямата промяна, влиза в т.нар режим на оцеляване. Необходимо е време тялото да припознае новопостигнатите килограми като свои, да свикне с тях, за да започне да сваля още. От друга страна, спазването на режима вече се случва с лекота така че – усилията и изпитанията на волята са много по-малко. Нужно е само време и постоянство!

Ще очакваме следващите новини от Мария, да й пожелаем успех на наистина финалната права!

юли 16, 2016|Коментарите са изключени за Какви са резултатите на Мария Яначкова 7 месеца след старта на комплексен режим?