Какво постигна Ели Миланова след повече от месец спазване на комплексен режим?

Начало/Конкурси/Какво постигна Ели Миланова след повече от месец спазване на комплексен режим?

Преди около месец ви представих Ели Миланова, която спечели в кампанията ‘Ендорфин’ на Българското Национално Радио и получи възможността да следва индивидуален комплексен (хранителен и тренировъчен) режим, изготвен от мен.

small

Ели на първата си тренировка във фитнеса

В началото на м. Юли, след събеседване, Ели получи изготвения от мен комплексен режим, който стриктно трябваше да спазва поне месец, а след това – по своя преценка да продължи да го спазва изцяло или частично.

Ели стартира с килограми 65 и мерки: талия най-тясна част 78 см, на пъпа 93 см, ханш 98 см.

Какви са резултатите, които е постигнала Ели досега, какви затруднения и чуденки е имала – ще разберем в краткото интервю по-долу.

FP: Ели – как протече този първи месец от спазване на режима ти? Кое ти беше най-трудно – и от хранителния, и от тренировъчния режим?

Ели: Точно през първия месец-никакви трудности не срещнах. От ентусиазъм ли, от нахъсване – всичко си вървеше гладко. Изобщо не мислех за килограми и сантиметри – просто се чувствах отлично. Изследвах тялото си и възможностите му.

Ели на 10ти ден от спазването на режима

Ели на 10ти ден от спазването на режима

FP: Успя ли да спазваш стриктно и двата режима, имаше ли случаи на изкушения, умора, омръзване?

Ели: Първият месец – да, спазвах стриктно.  Тонусът ми беше на такова ниво, че предпочитах да се хвърлям от тренировка в работа, и времето мина много, много бързо. После да, изкушавах се, особено, когато бях навън – в сезона на сладоледите и разходките на открито…позволявала съм си разни неща – освежаващ коктейл, топка сладолед…не мисля, че това трябва да се преръща в трагедия, по скоро е баланс някакъв. Наслаждаваш се на хубавото време около басейна, например, поглезваш тялото и сетивата си с нещо вкусно, без да прекаляваш, и ако това се случва най-много веднъж седмично, не идва краят на света.

FP: Кое ти помогна да удържиш спазването на режима?

Ели: Ами аз се постарах да уведомя целия сват какво ми предстои. После трябваше да се отнеса отговорно към поетия ангажимент и гласуваното доверие. И към труда на Цвета Капитанова, която беше инвестирала време и знания в моите режими.

FP: Имаше ли подкрепа в спазването на режима ти от страна на близките ти?

Ели: Да, въпреки че ми костваше усилия да убедя най-близките си, че правилното хранене и ограничаването на определени храни и активният спорт не разболяват, а напротив…Скоро една моя приятелка ми каза *бърза вода тиня не я лови*.

Моя приятелка, която има фитнес зала, беше до мен , за да е сигурна, че правя всичко по правилния начин.

FP: Към този момент, вече 1.5 месеца от старта на режима ти, какви са резултатите?

Ели: Минус 4кг, и по минус 4 см в ханша и корема. Общо стягане на цялото тяло, добре оформящи се крака, ръце, корем. Всъщност вече спрях да се тегля и меря, защото това, което виждам в огледалото, ми харесва.

eli_featured

FP: Ако трябва да дадеш един най-важен съвет на момичетата, които искат да влязат във форма, какъв би бил той?

Ели: Да не чакат последния момент. В залата и преди и сега виждам момичета, които се скъсват от кардио и очакват мигновени резултати…за плажа. Постигането на добра форма отнема минимум няколко месеца. Да не се страхуват от тежестите, няма да направят безумни москули от няколко упражнения с дъмбели и щанга. Това са смешни предразсъдъци, а и сега има много информация по въпроса.

FP: Продължаваш ли с режима или със следването на основните принципи в него?

Ели: С пълната версия на режима – не. Продължавам с основните неща – три пъти седмично в залата, разнообразявам двигателния режим с нови упражнения. Променям повторенията и тежестите, за да не ми омръзва. С храната по същия начин – хапвам салати, нетлъсти меса, риба. Дано да има с какво да се похваля и на 6 тия месец 🙂

mila3

FP: Какво би казала за финал на всички, които се възхищават от смелостта и резултатите ти?

Ели: Успех на всеки, който е решил, че има нужда от промяна! Да искаш да се храниш правилно и с вкусна храна, да облечеш красива дреха, да се харесваш – това е състояние на духа. Спортът и физическата активност ще помогнат на тялото да се почувства много по-добре! Дали ще е фитнес, или друг спорт, нека всеки да избере това за тялото си, което ще донесе и промяна в духа и светоусещането. И се доверете на специялисти! Иначе лутането и заблудите са неизбежни!

Ами – да пожелаем на Ели да е все така заредена с позитивизъм, да продължава да си поставя цели и да се бори за постигането им, до крайна победа!

август 26, 2016|Няма коментари

Коментирайте