Как да не увисне кожата след отслабване?

Начало/Красота, Цяло тяло/Как да не увисне кожата след отслабване?

Когато имаме килограми в повече ние мислим как по-бързо да се отървем от тях, но едва ли на момента си даваме сметка,че отслабването може да се отрази негативно на кожата. Затова се сещаме, разбира се, когато проблемът вече е налице. И ако стягането на мускулатурата може да постигнем с упражнения, да се събере кожата е доста по-сложна работа.

Допълнително стягането се усложнява от фактори като възраст и нездравословни навици. Затова, най-добре е да помислим предварително за този неприятен ефейт и да не допускаме увисването като спазваме няколко основни правила.

Как кожата ни да НЕ увисне след отслабване?

отпускане на кожата след отслабване

1.Не отслабвайте прекалено бързо.

Бързото отслабване (обичайно с монодиети) неизменно води до увисване на кожата. То става за сметка на водата в тялото, както и от загуба на мускулна маса. Съответно след като започне нормален прием на храна, теглото се възстановява,че и отгоре. Кожата обаче вече е похабена.

Същото важи въобще и за хора, които дълги години са били много пълни и после са отслабнали – кожата никога не може да се прибере изцяло без хирургическа намеса. Затова първо – не допускайте толкова голямо напълняване, а когато сваляте, го правете разумно – не по-бързо от 1 кг. на седмица.

AirBrush_201610212326572.Тренирайте с тежести.

Много важно за да бъде тялото стегнато и тонизирано е да има тренировка с тежести.Тренировките засилват кръвообръщението,съответно подобряват състоянието на кожата и много подобряват еластичността й. Сигурно сте виждали жени след диета, които не спортуват – мускулите и кожата им са направо свлечени. Дори млади жени изглеждат все едно са с 10 години отгоре.

3.Пийте вода.

Водата е основен компонент за поддържане еластичността на кожата, затова старайте се да приемате поне 2 литра вода дневно (10 трика как да пием повече вода).

water-hydrationJPGНедостатъчната хидратация на кожата е една от основните причини за стареенето й. Всички биохимични реакции в тялото се случват с участието на вода, ползите наистина са много, така че – ако нямате навика да пиете достатъчно вода, използвайте тези трикчета, за да увеличите приема на тази безценна за тялото течност.

4.Хапвайте протеини и полезни мазнини.

Две от необходимите съставки,които поддържат кожата еластична и млада са – колаген и еластин. За да стимулираме собственото производство на колаген може да включим следните храни: чесън – сярата в него спомага производството на колаген, всички соеви продукти (които аз не препоръчвам), домати заради ликопена (топлинно обработени), Омега 3 – задължително за хубава, еластична и мека кожа (ако не ядете достатъчно мазна риба, трябва да приемате като добавка), зеленолистни , както и червени плодове и зеленчуци. Също така всички богати на протеини храни като извара, риба, бобови, ядки и семена.

5.Погрижете се и външно за кожата

Ексфолирайте редовно кожата, за да отстранявате мъртвите клетки и да подобрявате кръвообръщението. Може да си направите домашни ексфолианти с мед, кафе, морска сол, захар – в интернет има много рецепти.

Тези 5 правила са в основата на предотвратяването на увисването на кожата при отслабване. А най-добре е те да станат част от начина ви на живот.

Може ли чрез процедури да предотвратим или да противодействаме на увисването на кожата при отслабване? В следваща статия ще видим и каква е гледната точка на специалист-дерматолог – може да прочетете статията тук.

ноември 1, 2016|Коментарите са изключени за Как да не увисне кожата след отслабване?