Промяната на Зори от Сливен

Начало/Конкурси/Промяната на Зори от Сливен

В днешната статия искам да ви разкажа за преобразяването на Зори от Сливен, която само за 6 месеца спазване на комбиниран (хранителен + тренировъчен) режим и след мното предизвикателства успя да свали 13 кг от теглото си.

Отслабване Зори комбиниран режим

В края на миналото лято Зори се свърза с мен със следния мейл:

На 24 години съм, 87 кг., 170 см. Преди известно време (близо 2 години и половина), реших да променя живота си и да заменя бързата храна с нещо по-нормално, като при спазване на широкоразпространена диета свалих близо 15 кг. След това възвърнах само 2-3 от тях, но реших, че ще продължа да отслабвам и ми изготвиха хранителен режим, с тренировки, които спазвах стриктно 2 месеца. От там хранителните ми навици се промениха, но забелязвам, че започвам малко по малко да си ги възвръщам. (плюс килограмите). Освен това тренирах месеци наред, но и желанието ми за тренировки замина. В началото имах инструктор (онлайн), който ме напътстваше и помагаше при липса на мотивация и когато имах спънки по пътя си. Но след това възможностите за консултация с нея/него спряха. Тренирах на различни нива – започнах с начинаещи, продължавах с напреднали и средно напреднали, но малко по малко започнах да усещам, че се пренатоварвам, спрях да се храня неправилно, спрях да тренирам редовно. Килограми не съм качила, успявам да балансирам, но мерки – поне 1-2 см.

И така, да кажа какво ме тормози. Не успявам да се справя сама, не получавам и необходимата помощ от моя инструктор (по принцип тренирам в къщи – домашни упражнения). Може ли да ми предложите помощ по някакъв начин (не знам дали с изготвяне на хранителен режим или тренировки или трябват и двете). Имам достатъчно тренировъчни програми и хранителни режими – един универсален, и един индивидуален. Сега започнах да тренирам по 3 пъти седмично – леки тренировки, само за тонус. Нямам енергия и гладът ми за сладко, за разлика от преди, сега не е задоволен. Моля за помощ…

Отслабване Зори комбиниран режим

След този мейл беше ясно, че от една страна проблемът идва от липсата на постоянна мотивация при Зори. От друга – вероятно хранителният й режим позволяваше падане на кръвната захар, оттам и желанието за сладко. Тъй като явно Зори вече беше преминала през доста режими (което води до емоционално ‘изтощение’ и ‘предаване’, след като килограмите отново се възвръщат), разбрахме се да направим консултация по телефона, за да установя корена на проблема. При една лична среща на живо или разговор по телефона е доста по-лесно да се достигне до същината на проблема, отколкото с мейли, затова предложих тази стъпка на Зори, преди да преминем към изготвянето на режима. При изготвянето на комбиниран режим цената на консултацията се приспада от таксата за режима, така че това не натоварваше по никакъв начин бюджета на Зори излишно.

Нейно изискване беше хранителният режим по никакъв начин да не я кара да чувства, че е на диета – т.е да си има т.нар ‘фалшиви храни’ – фалшива лазаня, фалшива пица с карфиол и т.н, за да превърне режима си в начин на живот и пак да отслабва, а не да се лишава и постоянно да се чувства гладна. Това всъщност е основна концепция на хранителните режими, които изготвям – НЯМА глад, няма усещане за лишения. Хапваме разнообразно, пълноценно, ако нещо чак толкова много ни се хапва – в неделя може, умерено!

За тренировъчният си режим искаше да е в домашна обстановка, като разполагаше с известни уреди (гири, дъмбел) за тренировки с тежести. Нееднократно съм наблягала, че тренировката с тежести е изключително важна, за да засилим метаболизма си.

И така – след консултацията имах по-пълна картинак и подготвих режима, който да отговаря на изискванията на Зори, след това на няколко пъти обсъдихме и го пригодихме изцяло по вкуса й, като заменихме храни, които не предпочиташе с други – киселото мляко заменихме с прясно/бадемово, включихме плодове, които обичаше и др.. И – Зори започна следването на режимите си. Беше много стриктна, задаваше въпроси постоянно, тренираше редовно и изпълняваше инструкциите за проследяване на резултатите (при дистанционно проследяване е важно да се отчитат резултатите и ми се представят). Хубавото беше, че – вече не се чувстваше гладна.

Тук дойдоха и първоначалните проблеми с мотивацията, които се наблюдават в първите 2 седмици от спазването на режим. Лятна отпуска и първоначално отпускане, след това плато в килограмите въпреки спазването на режима неминуемо демотивират и правят целта да изглежда далечна, да не кажа невъзможна. Знаем и, че различните диети водят до сериозно разстройване на метаболизма и може да е необходимо време, за да се възстанови той и се поднови свалянето на килограми. Това си е период на изпитание на волята, но ако го преодолеем – натам е лесно.

Хубавото беше, че със Зори поддържахме връзка по телефона, за да не губи мотивация. Междувременно й се установиха здравословни проблеми, налагаше се да пие лекарства, да се разфокусира, което отново наруши режима й… Тя обаче упорито го започваше отново, след всяко прекъсване..

Ами – 6 месеца по-късно Зори ми писа с резултат, който е постигнала благодарение на наистина силна воля да преодолее първоначалните препятствия и се справи с всичко! Въпреки стартовите предизвикателства – успехът е налице! Какво сподели Зори с мен преди няколко дни:

Вече съм 13 кг по малко, с по 9-10 см по малки обиколки, в отлично здравословно състояние, със старт в кариерата, дипломиран и щастлив юрист.

отслабване Зори комбиниран режимНай-голямата мотивация беше ти – това, че когато имах нужда от подкрепа и бях на косъм да се откажа, ти ми подаде ръка. Особено много мотивиращо ми бяха разговорите с теб, тези по телефон. Другата мотивация беше това, че без да сваля килограми, имах сериозен шанс да съм с диабет, за което пак ти ми помогна и ме успокои;) Също ми беше казала, че винаги мога да разчитам на теб в такива моменти и спази обещанието си. Още веднъж съм ти изключително благодарна, че се справихме заедно.

Не мога да повярвам колко огромна промяна има. Вярно е, че иска още много, обаче няма да се отказвам и ще продължавам. Режима спазвах в началото супер стриктно – както знаеш до грамаж, всичко беше изключително вкусно, научих се да готвя с много, много подправки – правят чудеса с вкуса. Все още си записвам какво ям, за да може да се контролирам и да не се отпусна. Тренировките ми бяха тежки, обаче после ела да ме видиш. Поръчах си и диска с тренировки за дупе – имах супер много силна мускулна треска първите дни. Сега тренирам 4 дни в седмицата, включих лост и тежести 🙂

Позволявам си малко забежки, после обаче яка тренировка. Освен това здравословното ми състояние се подобри – вече нямам инсулинова резистентност, нямам хормонални проблеми.

В момента все още гледам да си спазвам хранителния режим, с малки забежки. Все пак предпочитам да отслабвам по-плавно, за да не се чувствам на диета, сега си се чувствам ОК.

Не тренирам във фитнес, тренирам вкъщи с тежести. Имам си полуфитнес у дома – велоергометър, степер машинка, степер за степаеробика, ластици, лост и тежести. Кардиото вече не правя толкова често, но все пак по 1 на седмица. Докато не смъкна докрай, ще си тренирам по 4 пъти, лятото мисля да почна да бягам. Имам още доста, спомняш си, че бях близо 90 кг 😉 Продължавам!

отслабване зори комбиниран режим

Ами – просто искам да поздравя Зори за страхотния резултат, който изключително много ме зарадва. Зори се е справила с много труден първоначален момент и щом го е преодоляла – следващите й резултати са просто въпрос на време.

Надявам се в нейната история много от вас да видят себе си и повярват, че няма нищо невъзможно! Промяната на начина на живот е ключът към хубавата форма и доброто самочувствие и е нужна силна воля, за да удържим първите няколко седмици. След това резултатите, които неизменно следват, са достатъчно мотивиращи сами по себе си 🙂

Успех Зори – ще се радвам да споделиш с нас и следващото си постижение по пътя към голямата ти промяна!

Ако си решила да постигнеш формата, в която ще се чувстваш добре и си готова да работим заедно с изготвен от мен комбиниран режим – свържи се с мен на fitpersona78@gmail.com. 

 

 

март 23, 2017|Коментарите са изключени за Промяната на Зори от Сливен