4-те най-ефективни масла за борба с целулита

Начало/Красота, Фитнес/4-те най-ефективни масла за борба с целулита

Ето, че отново идва топлото време и неминуемо ще разголим тела в къси панталонки и роклички.Естествено трябва да направим всичко възможно гледката да е приятна и да се чувстваме добре в кожата си.

За целулита доста съм изписала, а знаете че имам и Антицелулитна програма, която дава страхотни резултати, но винаги смятам че има какво да се добави и да се подобри.

Знаете, че целулита се повлиява най-добре, когато е атакуван по всички възможни начини- тренировки , хранене, антицелулитна козметика и процедури.

 

В този материал  ще ви дам най-ефективните етерични масла за борба с целулита, които е хубаво да бъдат включени в програмата ни. Това е просто и лесноприложимо средство, а най- прекрасното е че тези масла са изцяло натурални и безопасни за употреба.

Етеричните масла са едни от най-утвърдените естествени средства за подобряване състоянието на кожата, включително развитието на целулита. Те също така често се използват за намаляване на нарушенията на съня, стреса и други фактори, които могат да играят роля в развитието на целулита. Тези масла са известни и като помощни средства за балансиране на хормоните, както и за намаляване на задържането на вода. Освен това, висококачествените етерични масла избавят тялото от токсини и  подобряват кръвообращението.

Започвам с доказано най- ефективното от 4-те, а това е маслото от хвойна:

1.Масло от хвойна

Антцелулитен гел Fit&Lean

Fit&Lean Антицелулитен гел

Това е мощно етерично масло, което ще отърве тялото от токсините, ще намали задържането на течности и ще подобри кръвообращението. Комбинацията от тези елементи ще  допринесе за намаляване на появата на целулит. Може да се ползва в някакъв качествен  готов продукт, какъвто е  новият  Антицелулитен гел Fit&Lean или след като чисто етерично масло се разреди  с основно масло като бадемово, жожоба или кокосово масло.Масажира върху засегнатата област два пъти дневно. Като алтернатива, няколко капки от това масло могат също да бъдат добавени към релаксираща вана.

2.Масло от евкалипт

Евкалиптовото етерично масло има антибактериални и антисепчни свойства, намалява болката в мускулите и ставите, a също така омекотява и хидратира кожата.

Но най-добрият начин да използвате евкалиптово масло за лечение на целулит е чрез комбинирането му с други етерични масла- хвойна, розмарин, кедрово . Това ще даде максимално ефективно лечение на целулита.

Как да използвате евкалиптово масло като естествено средство за лечение на целулит: Смесете  2 -3 капки масло от евкалипт(+хвойна,розмарин) с базово масло в купичка. Масажирайте засегнатите области, докато попие.

3.Масло от розмарин

масло от розмарин

Розмаринът има значителен ефект  върху външният вид и състояние на кожата.Той е богат на антиоксиданти като карнозна и розаминова киселина. Освен това съдържа много хранителни вещества, от които се нуждаят тялото и кожата, като желязо, калций, витамин B6, както и други важни за кожата витамини.

Голямото количество антиоксиданти в розмарина са целенасочено полезни за намаляване на активността на свободните радикали в организма, които водят до остаряване на клетката.Розмаринът спомага за укрепване и тонизиране на кожата, а оттам и намаляване на целулита, чрез засилване на кръвообръщението и притока на кръв към областите засегнати от портокаловата кожа.

Освен изглаждане на кожата, се възстановява и свежестта и ,защото розмарина отстранява вредните вещества от зоните в които се прилага.Намалява подпухнатостта и подуването като цяло.

4.Масло от грейпфрут

масло от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут е добре известно с многото си ползи за здравето. Маслото често се използва в антицелулитни процедури и в процедури  за отслабване. То освобождава тялото от токсини и може да подобри състоянието на целулита. Както и при другите споменати етерични масла, маслото от грейпфрут се смесва с базово масло(може да е зехтин или кокосово масло) и се нанася директно върху засегнатите от целулит области.

За финал искам да ви припомня все пак, че тези масла са изключително ефективни, но ако не се спазват някои елементарни правила в храненето, както и ако липсва напълно физическа активност, ефектът ще е частичен.И нещо много важно- не забравяйте да пиете вода, защото целулитът я мрази!:)

Ако имате нужда от хрантелен или тренировъчен режим, може да поръчате тук.

април 28, 2019|Коментарите са изключени за 4-те най-ефективни масла за борба с целулита