Пробиотици за отслабване и засилване на метаболизма

Начало/Здравословно хранене/Пробиотици за отслабване и засилване на метаболизма

До скоро се смяташе , че загубата на тегло е свързана единствено със загубата на калории чрез диета и упражнения.И че напълняването се дължи на лош ген или хормонален дисбаланс.Все повече нови научни изследвания обаче, доказват че това не е така. Оказва се , че в много голяма степен теглото ни се регулира от стомашно-чревния микробиом.Казано просто- отслабването зависи от количеството Лактобацили и Бифидобактерии, които притежаваме, но и от техния вид.Наличието на определени пробиотични видове ни прави стройни, а липсата им води до напълняване и затлъстяване.

Защо Пробиотиците помагат за отслабването?

1.Чревните бактерии на затлъстелите хора извличат повече калории от храната

Редица изследвания върху хора и мишки , доказват че при затлъстелите хора преобладават такива бактерии , които имат способността да извличат повече калории от храната , която консумираме.

2.Бактериалният метаболизъм и метаболитите , могат да променят вашият метаболизъм.

 

Това как бактериите в червата ни метаболизират първичните жлъчни киселини до вторични, влияе на нашият метаболизъм, чрез активирането на фарнезоидния Х- рецептор, който контролира мазнините в черния дроб и баланса на кръвната захар.

Също така, активирането на рецепторите на жлъчната киселина може да увеличи скоростта на метаболизма в кафявата мастна тъкан.

Чревната микробиота може да повлияе на затлъстяването на гостоприемника и да регулира съхранението на мазнини.

3.Чревните бактерии могат да контролират апетита.

Пребиотичната ферментация от нашите чревни бактерии увеличава чревните хормони, които увеличават апетита и глюкозните отговори, включително GLP-1 и пептида YY

4. Пробиотика намалява възпалението при синдрома на пропускливите черва

Синдром на пропускливите черва означава, че хранителните вещества, постъпили от храната, не се разпадат на съставните си части, както би било при нормалното храносмилане. Вместо това те преминават през стените на червата в неразрушено състояние. След това навлизат в кръвния поток, причинявайки поражения на тялото, защото се задейства имунната система. Тя регистрира тези частици като чужди тела и започва да ги атакува.
Повишаването на теглото е свързано с изтичане на червата (чревна пропускливост), тъй като диети с високо съдържание на мазнини могат да доведат до изтичане на червата и по този начин циркулиране на липополизахариди в кръвния поток. Това се нарича метаболитна ендотоксемия.

Метаболитната ендотоксемия може да доведе до хронично възпаление с ниска степен, както и до повишено оксидативно увреждане, което увеличава рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

Надявам се статията да ви е била полезна!:)

За повече инфо и поръчка на Fit&Lean Probiotics тук  или на тел.0877 000 278

 

 

ноември 14, 2019|Коментарите са изключени за Пробиотици за отслабване и засилване на метаболизма