Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fitperso/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
За Цвета Капитанова - Fitpersona.com

За Цвета Капитанова

Начало/За Цвета Капитанова

received_751799934906756

Казвам се Цвета Капитанова и целият ми живот е свързан тясно със спорта.

Тренирала съм лека атлетика, а в последствие завърших и Националната Спортна Академия като спортен педагог и треньор по лека атлетика. НСА е единственото учебно заведение в България, което подготвя достатъчно квалифицирани кадри в сферата на спорта. Доказателство за това е, че наши треньори има по целия свят, където са ценени и уважавани.

Мисля, че е важно да ви споделя тази информация, защото…Не е все едно на кой ще поверите грижата за здравето си!

Зад моята практика стои една солидна основа от знания и умения, придобити в продължение на години, а не едномесечен курс за фитнес-инструктори. Аз съм завършила и курса по фитнес и бодибилдинг към НСА, но той има смисъл за хора, които вече са навътре в материята.

С фитнес започнах да се занимавам по-сериозно през 2000 година. От тогава до днес почти не съм спирала да тренирам. Единствения по-продължителен период е, докато бях бременна със сина ми, след 4-тия месец лекарят ми забрани тренировките.

Два месеца след като родих се завърнах в залата и за 3 месеца влязох в по-добра форма от преди забременяването. Трябваше да си докажа, че това да си майка и домакиня не означава да изглеждаш и да се чувстваш зле. Напротив, старанието трябва да е двойно, защото вече даваш и личен пример.

Искам да ви кажа, че аз съм като 80% от хората – средно бърз метаболизъм и склонност към напълняване. Ако се отпусна дори и за кратък период с яденето или тренировките, веднага качвам килограми.

Никога не съм била пълна, просто защото цял живот ежедневно съм се борила да не го позволя. Понякога ми е било трудно да се въздържа от парче шоколад например, но това значи, че утре ще компенсирам с храненето и с тренировката. Знаете, че има един малък процент хора, които ядат всичко което поискат, не тренират и въпреки това не качват килограми. Аз, както вече споменах, не съм от тях. Повечето жени, с които работя също не са от тях. Предполагам, че по-голямата част от вас не са от тях.

С този блог искам да помогна на всички хора, които са като мен и за които добрата форма е резултат от постоянни усилия и ежедневна борба.

И ако понякога ви е трудно или ви се струва почти непостижима целта, искам да знаете нещо: ако сте постоянни, ако правите нещата по правилния начин, няма как да не се получат!

Целта ми като треньор и съответно целта на този блог е да помогна на тези, които искат да поддържат тялото си здраво и красиво, но не винаги имат възможност да посещават фитнес залата. Тук ще обърнем внимание на основните проблеми, които срещаме в тренировката и храненето, и начините да ги преодолеем. Ще предложим тренировки и за тези хора, които не разполагат с много време, но имат желание да направят нещо за себе си. С други думи, този блог е за всички мотивирани и желаещи да изградят хармонично тяло и да се хранят и живеят по-здравословно. И накрая ще ви кажа нещо, което повтарям ежедневно: ЛЕСЕН ПЪТ НЯМА!

За всички въпроси, свързани с хранителни и тренировъчни режими, интервюта, партньорства – свържете се с мен.